Mostanáig rosszul pakoltam be a mosogatógépbe

mosogatógép, bepakolás, háztartási tipp Forrás: Getty Images
Általában mindenkinek megvan a jól bevált, napi rutinja, hogy mosogat; hogy pakol be a mosogatógépbe. Amiről meg vagy győződve, hogy úgy jó, ahogy csinálod. Pedig szinte biztos, hogy nem így van - állítják háztartási praktikákban jártas profik. Bár lehet, hogy elsőre szőrszálhasogatásnak tűnik, tippjeiket érdemes fontolóra venni. Én például máris találtam köztük olyat, amit eddig nem jól csináltam.

Poharakat, csészéket, kicsi tálkákat a gép felső kosarára pakolj, fejjel lefelé, a homorú felületeken ugyanis nem tud összegyűlni az öblítővíz. Mindennek, ami műanyagból van, szintén itt, a fölső rácson a helye; nehogy eldeformálódjon, miután a meleg a gép aljáról áramlik fölfele. Ügyelj arra is, hogy semmilyen kisebb tálka, eszköz ne eshessen ki a rácsok közül, mert az kárt tehet a berendezésben. S még egy jó tanács: a szedőlapátokat, nagyobb eszközöket is ide, a felső rácsokra, fektetve helyezd el.

Ha ugyanis függőlegesen állítva pakolod be ezeket, úgy blokkolod a gépben áramló vízsugár útját. Az alsó traktusba kerüljenek a tányérok, a nagyobb edények, a serpenyők. A legméretesebb darabokat a szélekre tedd, szintén azért, hogy ne akadályozzák a vízsugár útját. Az evőeszköztartóba pedig úgy pakolj be, hogy a kanalak és a villák mindig fölfelé álljanak. A késeket viszont mindig az élükkel lefelé állítsd, nehogy megsértsenek a kipakoláskor.

Galériánkban megnézheted, melyek a legtipikusabb hibák!