Borítókép: Mire figyeljünk, ha vízszűrős kancsót veszünk? Forrás: Pixabay.com/Karolina Grabowska

Mire figyeljünk, ha vízszűrős kancsót veszünk?

Unod már, hogy kartonszám hurcolod haza a palackozott vizet a családnak, mert nem szívesen isszátok a csapvizet? A vízszűrős kancsó egy igazán környezet- és pénztárcabarát alternatíva lehet, beszerzése előtt viszont nem árt néhány dologra odafigyelned.

Előfordult már veled, hogy idegen helyen kértél egy pohár vizet – bizonygatva, hogy neked a csapból is tökéletesen megfelel – majd alig bírtad legyűrni a fura mellékíze miatt? Én nem egyszer jártam már így, de mindezek ellenére is csapvíz párti vagyok, azt isszuk otthon. Egyrészt azért, mert semmi bajunk nincs vele, szeretjük, megszoktuk; másrészt nem szeretném a palackozott vizek műanyag flakonjaival is tovább szaporítani a családunk által termelt hulladékmennyiséget.

Ha te is keresed a megoldást arra, hogy mivel válthatnád ki a palackozott vizet, de kicsit bizalmatlan vagy a csapvízzel; érdemes kipróbálnod a vízszűrős kancsót.

Hatékonyan eltávolítja a vízből a nehézfémeket, a klórt, a vízkövet és más nem kívánt anyagokat, így jobb ízű vizet is biztosít. A vízszűrős kancsó nem egy nagy befektetés, viszont, ha beválik, hosszútávon a környezetet és pénztárcádat is kímélni fogja. Ráadásul most kapóra jöhet, hogy a március 19-21 között megrendezésre kerülő JOY-Napok Beauty&Fit alatt, a JOY-Napok kuponnal 20 százalékos kedvezménnyel beszerezheted.

Vásárlás előtt azonban a dizájnon túl nem árt néhány dologra odafigyelned. Például arra, hogy mielőtt kiválasztod, melyik típust szeretnéd; nézz utána, hogy a legfontosabb tartozékát, a szűrőbetétet mennyire lesz egyszerű beszerezned hozzá. Ez ugyanis nem egy elhanyagolható szempont, miután havonta egyszer cserélned kell. Egyes, nevesebb vízszűrő kancsókat gyártó cégek szűrőbetétjei egyedi méretezésűek, így csak tőlük tudod megvásárolni azokat. A gyakoribb, népszerű fajtákhoz – mint például a Brita, vagy a Laica – viszont már egyszerűbb hipermarketekben, internetes webáruházakban is könnyen hozzá tudsz jutni.

Ha pedig az is fontos szempont, hogy a vízszűrős kancsó a csapvizetek keménységét is lágyítsa, érdemesebb egy olyan darabot választanod, melynek már alaptartozéka az úgynevezett ioncserélő gyanta, ami a víz keménységét is le tudja csökkenteni. a kancsóból kitöltött víz íze így lágy lesz és kellemes.

Vízszűrő kancsók, amelyekkel elfelejtheted az ásványvíz cipelést