Lehet, hogy rosszul tisztítottad a fehérneműidet, főleg a melltartódat - egészen mostanáig

Borítókép: Lehet, hogy rosszul tisztítottad a fehérneműidet, főleg a melltartódat - egészen mostanáig Forrás: Getty Images
Túlságosan óvatos vagy és minden egyes használat után bedobod a mosásba? Vagy inkább a másik véglet, aki hajlamos akár több napig át magán felejteni ugyanazt a darabot? Eláruljuk, mi (lenne) az ideális.

Sokan elkövetnek egy nagy hibát a fehérneműk mosásakor, állítja egy, a Mirror által idézett bőrgyógyász. A szakember azt is elárulta, szerinte milyen gyakran kell kitisztítani e darabokat.

„Ha csak néhány órán át viseled az adott darabot úgy, hogy közben nem izzadsz bele; akkor teljesen rendben van, hogy nem dobod azonnal a szennyeskosárba. Egy-kétszer még nyugodtan újra fölveheted, mosás nélkül" – mondja Annie Gonzalez.

A bugyit, az alsógatyát viszont minden egyes használat után ki kell mosni, hiszen ezek a ruhaneműk szorosan érintkeznek a bőröddel, beszívják a verejtékedet, az elhalt hámsejteidet. A melltartódat ugyanakkor elég 3-4 használat után a mosásba raknod; hacsak nem abban edzettél, vagy nem izzadtál bele alaposan. Akit részletesebben is érdekel, íme a „napi kibocsátásunk” számokban: 1 liter izzadság, 40 gramm faggyú, 10 gramm só, illetve rengeteg hámsejt; mindez még ennél is jóval több, ha az adott napon edzünk is.

E miatt a láthatatlan szennyeződés miatt tanácsos a néhány használat utáni mosás. A nem megfelelően tisztított fehérnemű ugyanis bőrirritációt okozhat, sőt rosszabb esetben gomba- vagy bakteriális fertőzéshez vezethet.

Galériánkban pedig 6 olyan dologról rántjuk le a leplet, amit 30-on felül minden nőnek tudnia kell a fehérneműjéről