Lehet, hogy mostanáig rosszul vágtad föl az avokádót

Borítókép: Lehet, hogy mostanáig rosszul vágtad föl az avokádót Forrás: Pixabay.com/Juraj Varga
Minden ezen múlik, legalábbis egy gasztroblogger szerint. „Hatalmas” trükkjéről cikkünkben lerántjuk a leplet.

Salátába, melegszendvicsbe, krém formájában, vagy egy smoothie-ba; egy igazi avokádóimádó mindig megtalálja a lehetőséget, hogyan, mihez használhassa föl a kedvencét. A rendkívül egészséges, telítetlen zsírokban, antioxidánsokban gazdag gyümölcs igazi superfoodnak számít. Egy gond van csak vele; megpucolva és felvágva nagyon hamar megbarnul és tönkre megy.

Egy ételblogger viszont megmondja a „tuttit”; állítja, az ő módszerével az avokádó hosszasan üde és zamatos marad. S hogy mi a titok? Egy csepp citrom? Hermetikusan záródó ételtartó? Alufólia? Egyik sem; minden csakis a vágáson múlik. A blogger szerint ugyanis a hosszanti, keresztbe szelés helyett egyszerűen csak középen kell félbevágni a szupergyümölcsöt.

Instagram oldalán egy posztot is szentel ennek bemutatására.

Azáltal, hogy kisebb átmérője érintkezik a levegővel, a gyümölcs is kevésbé tud megbarnulni – magyarázza a blogger.

„Nézed, nézed és nem érted, hogy ez eddig hogyhogy nem jutott eszedbe?!” – lelkendezett az egyik kommentelő. Olyan is akadt köztük, aki előtt már nem volt ismeretlen ez a módszer. „20 éve így vágom föl, állandóan arról akartak meggyőzni, hogy én csinálom rosszul” – írta egy másik, önjelölt avokádó „szaki”.

Ha pedig már fölvágtad, ezekkel a praktikákkal hosszabbíthatod meg az avokádó "élettartamát"