Igen, Marie Kondo most már a telefonod rendszerezésében is segít

telefon,konmari Forrás: Unsplash.com
Millió kép és videó, amit nem szívesen látnál újra, applikációk, amikről nem is tudod, hogy a telefonodon vannak, na meg a folyamatos pittyegés, ami szinte már őrületbe kerget. Itt az idő, hogy rendszert teremts a telefonod káoszában.

A filigrán, mosolygós szemű, de kegyetlenül határozott Marie Kondo életmódtanácsadó az idei év elején robbant be a köztudatba Netflixes műsorával, ami valóságos tömegeket ültetett a képernyő elé egy olyan dologgal, amire a legtöbb ember finom gyomorggörcsel gondol, de legalábbis unalmasnak tart: a rendrakással.

Tyding up with Marie Kondo címmel futó sorozatának minden epizódjában egy-egy amerikai családnak segít megszabadulni az otthonukban felhalmozott kacatoktól és okosan rendszerezni mindazt, ami maradt. A KonMari-módszer alapja a japán wabi-sabi filozófia, ami a rendrakás mestere szerint valahogy úgy fogható meg, mint: „az egyszerűségben és nyugalomban megtapasztalható szépség”.

A rendrakás alapelvei ugyanakkor nem csak a közvetlen életteredben alkalmazhatóak. Manapság digitális környezetében legalább annyi időt töltesz, mint a fizikai térben, a virtuális zűrzavar pedig legalább annyi stresszt okoz, mint az offline rumli.

Miért ne adaptálnád hát a szanálás művészetét a telefonodra is? Tippjeink a galériában: