Borítókép: Így mentsd át a maradék bort az ünnepek utánra Forrás: Unsplash/Kelsey Chance

Így mentsd át a maradék bort az ünnepek utánra

Neked is fejtörést okoz, mihez kezdj a karácsonyi vacsoráról és szilveszteri buliból megmaradt vörösborokkal? Kiönteni sajnálod, meginni viszont már képtelen lennél? Mutatunk egy olyan konyhai hack-et, amivel nagyon egyszerűen és frappánsan megoldhatod a problémát; a zero wase jegyében.

Egy kis cuvée még a karácsonyi vacsoráról, némi chardonnay a két ünnep közti vendégségből és fél üveg cabernet franc szilveszterről – ez a maradék „termésünk" az elmúlt két hétből. Meginni képtelenek vagyunk, degeszre ettük-ittuk magunkat az utóbbi időben – leginkább egy lúgosító diétának lenne itt a legfőbb ideje. Ahhoz pedig túlságosan is jó borokról beszélünk, hogy csak egy laza mozdulattal a lefolyóba öntögessem ki őket, egymás után. Akkor mégis mit kezdhetnék vele?

Úgy tűnik, a kérdés másokat, így az Instagramon Earth Bits néven futó, zero waste-bloggert is megihlette. Fran egy szuper tippet mutat, hogyan mentheted át a maradék borokat - fehéret és vöröset egyaránt - úgy, hogy később simán felhasználhatod.

Nem kell hozzá más, mint egy klasszikus jégkockatartó. Figyeld csak a videóját:

A lefagyasztott bor-kockákat pedig bátran használhatod főzésre, ízesítésre. Csak benyúlsz érte a mélyhűtőbe. Nem zseniális?

További konyhai praktikákért pedig lapozz bele galériánkba, érdemes!