Így mentsd át a maradék bort az ünnepek utánra
Egy kis cuvée még a karácsonyi vacsoráról, némi chardonnay a két ünnep közti vendégségből és fél üveg cabernet franc szilveszterről – ez a maradék „termésünk" az elmúlt két hétből. Meginni képtelenek vagyunk, degeszre ettük-ittuk magunkat az utóbbi időben – leginkább egy lúgosító diétának lenne itt a legfőbb ideje. Ahhoz pedig túlságosan is jó borokról beszélünk, hogy csak egy laza mozdulattal a lefolyóba öntögessem ki őket, egymás után. Akkor mégis mit kezdhetnék vele?
Úgy tűnik, a kérdés másokat, így az Instagramon Earth Bits néven futó, zero waste-bloggert is megihlette. Fran egy szuper tippet mutat, hogyan mentheted át a maradék borokat - fehéret és vöröset egyaránt - úgy, hogy később simán felhasználhatod.
Nem kell hozzá más, mint egy klasszikus jégkockatartó. Figyeld csak a videóját:
A lefagyasztott bor-kockákat pedig bátran használhatod főzésre, ízesítésre. Csak benyúlsz érte a mélyhűtőbe. Nem zseniális?