Így marad tökéletes a pizza, újramelegítve is

Borítókép: Így marad tökéletes a pizza, újramelegítve is Forrás: Getty Images
Se a sütődet nem kell bekapcsolni hozzá, se a mikródat nem kell pörgetned; a pizzádat mégis fel tudod melegíteni vele. Méghozzá úgy, hogy jobb lesz, mint új korában.

Nyúlik, mint a gumi, vagy éppenséggel olyan, mint egy kiszáradt cipőtalp? Neked milyen szokott lenni a felmelegített pizza? A gyerekek egyáltalán megeszik? Az biztos, hogy nagyon nehéz úgy megoldani a dolgot, hogy a pizza olyan szinten élvezhető legyen, mint amikor frissen kiveszed a sütőből, vagy éppenséggel meghozza egy futár. Egy gasztroblogger úgy tűnik, megtalálta a megoldást; egy aprócska trükköt, aminek segítségével ez a „probléma” kiküszöbölhető.

Felejtsd el a sütőt és a mikrót, az egyetlen dolog, amire szükséged lesz, az nem más, mint a forrólevegős fritőz; azaz az air fryer – árulja el Farwin Simaak. A gasztroblogger szerint így elkerülhető, hogy a pizza tésztája felázzon és maga a melegítés túl sokáig tartson.

A titok nyitja továbbá az, hogy a fritőzt magas hőfokra kell felmelegíteni, az ételt pedig meg kell spriccelni egy kis olajjal. Egy kiskanálnyi vizet hozzátéve pedig pont annyi gőz fog képződni a fritőzben, amennyi megakadályozza, hogy a tésztád kiszáradjon.

Ha pedig egy igazán különleges pizzára vágynál, ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Galériánkban megmutatjuk az elkészítését, lépésről lépésre!