Így lesz újra tökéletesen fehér a tornacipőd

Borítókép: Így lesz újra tökéletesen fehér a tornacipőd Forrás: Pixabay.com/Carissa Rogers
Szuper alapdarab, egyetlen hátránya, hogy nagyon hamar meglátszik rajta a piszok. Egy pofonegyszerű kis trükkel viszont új életre keltheted az elszürkült kedvencedet. Megmutatjuk, hogyan.

Volt nekem egy kedvenc, magasszárú vászoncsukám, amit annyira, de annyira szerettem, hogy rojtosra hordtam, bevallom. Befűzni ugyan már a vizesedő bokáim miatt képtelen voltam, de még terhesen is hordtam a kislányommal, sőt, még szülni is abban mentem a kórházba. Addigra persze már nyoma sem volt a kezdeti hófehérségének, amiért annak idején beleszerettem; inkább a szürke ötven árnyalatában játszott, de még így is ragaszkodtam hozzá. Bárcsak már akkor tudtam volna, hogy létezik egy olyan, pofonegyszerű kis trükk, amivel játszva újjá lehetett volna varázsolni az én kedvenc darabomat is.

Legalább egy pár fehér tornacipője mindenkinek van; az egyik legjobban kihasználható darab, amit famerhez, szoknyához, nyári ruhához, de akár nadrágkosztümhöz is fel lehet venni. Az egyetlen hátulütője, hogy nagyon hamar meglátszik rajta a por és a piszok. Ezzel a nagyon egyszerű kis praktikával viszont új életre keltheted a kedvencedet. Ehhez pedig nem lesz másra szükséged, mint egy citromra, pontosabban annak a kifacsart levére, ami ugyanazon az elven fog működni, ahogyan a hajat is ki szokták világosítani vele.

Keverj két evőkanál frissen facsart citromlevet egy bögre vízhez, majd vegyél egy fogkefét, mártsd bele és sikáld át vele a tornacipőt. Ha alaposan végigmentél rajta, öblítsd ki vízzel. Ezek után már csak meg kell száradnia. A citromlé fehérítő hatását csak fokozza, ha esetleg ki tudod tenni a napra. Ha pedig mégsem lennél teljesen kibékülve a végeredménnyel, a citromos vizet megfejelheted egy csepp fehérítővel.

Ha pedig sikerült megtisztítanod, megmutatjuk, hogyan viselheted a fehér tornacipődet!