5+1 dolog, amivel megjutalmazhatod magad a home office-ban

karantén,home office,jutalom
Teljesen kimerültél az otthoni karantén-munkában? Nehéz összehangolnod a munkát, a gyerekek távoktatásával? El is kéne menned anyukádnak bevásárolni? Postára is menned kéne? Le kéne vágnod a füvet is, mert már múlt héten sem vágtad le? Úgy érzed, sosem voltál még így szétesve? Tarts rövid pihenőket, lopj néhány percet, amik után újra feltöltődsz!

1. Van kerted? Nagyszerű! Csak este szoktál locsolni? Reggel kilenc körül is beiktathatsz egy locsolást, amikor még nem tűz úgy a nap. A locsolás megnyugtat, kikapcsol, a kertészet jógája. Amúgy is egyre melegebb az idő, kell a víz a talajba, ráadásul közben nézegetheted a virágba borult gyümölcsfákat, és reggel még jobban hallani a madárfüttyöt is.

2. Szinte már nem eszel gyümölcsöt, sem Túró Rudit, mert „nem eszed el a gyerek elől”… Most megérdemled, hogy letörj egy banánt a fürtről, amit persze bármikor megérdemelsz, mert „mindent a családért teszel”, mint Walter a Breaking Badből, és neked is jár egy kis jutalomfalat a nehéz időkben.

3. Két munkafázis között el kéne menned a postára? Fogd úgy fel, mint egy programot! Menj gyalog, közben fogyassz el egy jégkrémet! Mintha a Balatonon lennél, amikor a strandról hazafelé jövet vizes hajjal még elnyaltok egy sztracsatellát.

4. Jöhet egy nyugtató fürdő? Nem használsz soha fürdősót, csak ott áll a kád szélén, mert klassz az üvege? Dobd bele a vízbe, lazulj el!

5. Egyszerre dolgozni és kikapcsolódni? Lehetséges! Ha van hosszabbítód, vasalj a teraszon, a fák alatt. Míg a gyerek a kerti homokozóban játszik, addig te a vasalás közben, a teraszon állva gyönyörködhetsz benne.

5+1 Nem ittál soha a munkahelyeden? Még egy könnyű Aperol spitzet sem? Miért ne tehetnéd ezt meg home office-ban?! Csak a mértékre figyelj: egy Aperol még felszabadítja a kreativitást, három már inkább gátolja.

A tökéletes viselet home office alatt: pizsama, macinaci, vagy egy kényelmes farmer? Nézd a galériát: