Hogyan viselkedj a céges karácsonyi bulin?

Borítókép: Hogyan viselkedj a céges karácsonyi bulin? Forrás: Fotó: GettyImages
Ha tömören akarnánk összefoglalni, azt mondanánk: soha, de soha ne táncolj az asztalon. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.

Vágj hozzá jó képet. Akár van kedved hozzá, akár nem, ez egy kötelező kör. Tekintsd úgy, mint a munkanapod meghosszabbítását. Ha nagyon nem vagy hangulatban, készülj valami alibivel, hogy hamar leléphess: át kell érned a férjed céges partijára, másnap elutazik a család, és még be kell pakolnod stb.

Ha dilemmázol, mit vegyél fel, nézd át a korábbi évek karácsonyi bulijainak fotóit. Ez alapján nagyjából belőheted, hogy a többség merre tart a „casual” és a „white tie” között. Ha munkából mész, cseréld le a felsődet, a cipődet és a fülbevalódat.

A karácsonyi buli jó alkalom arra, hogy a vezetők közül olyanokkal is szót válts, akikkel ritkán kerülsz kapcsolatba. Ejts el magadról valami érdekeset (például hogy hobbiból haikukat írsz): meg fognak jegyezni.

Kerüld a munka témát, de ha mégis szóba kerül: csak könnyedén. Semmi panaszkodás, semmi projektmegbeszélés: majd hétfőn visszatértek rá.

Ne flörtölj és isten ments, hogy egyéjszakás kalandba torkolljon az este. Nagyon kínos lesz később. De! Ha egy kollégáddal már régóta szikrázik körülöttetek a levegő (reméljük, egy másik részlegről való, és nem vagytok alá-fölé rendeltségi viszonyban), és akár egy komolyabb kapcsolat ígérete is benne van a pakliban, akkor a bulit tekintsd lehetőségnek arra, hogy jobban megismerkedjetek, és kötetlenebb közegben is időt töltsetek együtt.

Ami az alkoholt illeti: soha ne téveszd szem elől, hogy ezek az emberek nem láthatnak téged ittasan. Ha megszólal a fejedben a vészcsengő, hogy egy koktéllal több csúszott le a kelleténél, egyél egy pár falatot, igyál egy pohár vizet, és menj ki egy kicsit levegőzni.

Egyébként meg próbáld élvezni, hogy egy kicsit másképp vagy együtt azokkal, akikkel ugyanazt a szekeret húzzátok. Azt mondják, az együtt átélt élmények erősítik az emberi kapcsolatokat, legyen szó egy táncról vagy egy közös somolygásról azokon, akik nem tartották be az előző pontot.

Röhögtél ma már? Nézegess félresikerült adventi dekóelemeket a galériában: