Hogyan tartsd tisztán a mosogatógépet? Az 5 legfontosabb lépés

mosogatógép; Whirlpool Forrás: GettyImages/Andrey Popov
Te rendszeresen szoktad tisztítani a mosogatógéped? A szűrőjét is? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megtanuld, milyen gyakran és hogyan csináld! Mert ha elmulasztod, azzal bizony jelentősen megrövidíted háztartási eszközöd élettartamát.

Ma már a mosogatógép is szinte minden háztartás magától értetődő berendezése. Ennek ellenére még mindig sokan nem tudják, hogyan tisztítsák, pedig a gép bizony összegyűjti az élelmiszer-maradékokat, a vegyszer-maradványokat és egyéb szennyeződéseket, amelyektől időnként muszáj megszabadítani. Hogy miért? Mert ami első pillantásra tisztának tűnik, az egyáltalán nem az! Lehet, hogy a mosogatógépedben nem látsz semmit, a szűrő azonban tele lehet piszokkal, az alkatrészekre pedig szép lassan egyre vastagabb zsírréteg rakódik.

Ha mindennap használod a gépet, legalább havonta, ha ennél ritkábban, akkor két-háromhavonta érdemes teljes körű tisztítást végezni. A szakértők szerint ez egy többlépcsős folyamatot jelent.

Ha pedig nincs mosogatógéped, de már régóta tervezed, hogy vásárolsz egyet vagy a régit cserélnéd le, akkor ne is hezitálj, mert a március 19-21. között megrendezésre kerülő JOY-Napok Beauty&Fit keretében most a Whirlpool minden modelljét 15% kedvezménnyel szerezheted be a Shoppie Go alkalmazásból ingyenesen letölthető JOY-Napok kuponnal!

Lássuk csak melyek a mosogatógép tisztításának kihagyhatatlan lépései!