halloween tök díszítés Forrás: Getty Images

Így díszíts Halloween tököt a gyerekekkel, hogy faragnotok se kelljen

Szeretnél Halloween tököt készíteni a gyerekekkel, de félted őket az éles, hegyes eszközöktől, ami a faragásához kell? Mutatunk 10 olyan díszítési ötletet, ami nem csak nagyon kreatív, de teljes mértékben gyerekbarát is és még kés sem kell hozzá.

Nem szívesen vágsz bele a Halloween tök faragásába a gyerekek társaságában? Megmondom őszintén, meg tudom érteni; még úgy is, hogy nálunk ez a feladat rendszerint rám marad. Bár a Halloween egyik legfontosabb, ha nem elsőszámú jelképe a töklámpás, a tök faragásába sokan pontosan azért nem fognak bele, mert túl nagy felfordulással, maszatolással és akár még sérüléssel is járhat.

Ahogy megyünk bele az őszbe, ilyentájt menetrendszerűen nekem is nekem szegezik a szokásos kérdést a gyerekeim: ugye idén is faragunk tököt? Mókás, mert a hangsúly leginkább a királyi többesszámon van; ez a dolog ugyanis úgy fest nálunk, hogy a húgával lelkesen fölrajzolják az arcot, majd otthagynak vele, én pedig órákig bénázhatok. Az még rendjén is van, hogy a faragást én csinálom, ők viszont már a kibelezésnél lelépnek, méla undorral az arcukon.

Az, hogy nálunk az „előkészítő” munkálatok után a gyerekek elegánsan elszivárognak, magamra hagyva a munkásabb, ám sokkal kevésbé látványos részével; egy dolog. A kevésbé finnyás és érdeklődőbb apróságok viszont általában nagyon is részt akarnak venni a Halloween tök díszítésében; csak győzz elég szemfüles lenni, nehogy valamilyen baleset érje őket a nagy munka hevében.

Szerencsére manapság már nincs hiány az olyan, kreatívabbnál kreatívabb díszítési ötletekből sem; melyek megvalósításához az aprócska kis kezekre, és némi egyszerű kellékre, alapanyagra van csak szükség; késre, ollóra nem igazán. Persze ha a tökre mondjuk alkoholos filctollal rajzoljátok fel az arcokat, az a változat lámpásként értelemszerűen nem funkcionál, azonban ha erről le tudtok mondani, akkor mindenféle kapargatás, kaszabolás nélkül elkészülhetnek a szuper halloweeni tökfejek. Ezekből válogattunk nektek az idei ünnep elé. Próbáljátok ki a Galériánkba kigyűjtött, Halloween tök dekorációk egyikét, és varázsoljatok őszies, halloweeni hangulatot otthonotokba!

10 ötletes, Halloween tök dekoráció, amit faragás nélkül is elkészíthettek!