Borítókép: Azonnali felfrissülés: ezeket a pontokat masszírozd!

Azonnali felfrissülés: ezeket a pontokat masszírozd!

Az ünnepi készülődés forgatagában se feledkezz meg a lazításról – töltődj fel percek alatt gyakorlataink segítségével!

Íme két gyakorlat, amelyek segítségével pillanatok alatt újra önmagad leszel – még a legstresszesebb időszakokban is segítenek!

1. Energiatöltet a fáradt lábaknak
A bevásárló központokban tett megerőltető körök után ne elégedj meg azzal, hogy felpolcolod lábaidat, éleszd fel őket energetizáló masszázzsal, adj nekik extra életerőt!
Tedd jobb lábadat a bal térdedre és dörzsöld, amíg felmelegszik. Tégy a kezedre ápoló krémet, majd vedd elfáradt talpadat mindkét kezedbe. Használd az összes ujjadat és kezdd finoman, ujjbeggyel masszírozni a talp közepét egészen a saroknál, ami energetizáló pont, majd el egészen a lábujjakig egy-két percen keresztül.
Minden lábujjadat egyenként húzd meg, majd helyezd őket a tenyeredbe és gyakorolj rájuk nyomást, miközben csuklóddal kis körkörös mozdulatot végzel egészen addig, míg lábujjaid ellazulnak.
Keresd meg a feszültségoldó akupresszúrás pontot, amelyet elöl, a bokacsont alatti bemélyedésben találsz. Masszírozd ezt is legalább egy percig! Ismételd a másik lábadon is!

2. Oldd fel a vásárlás okozta stresszt! Jógapózok, amik relaxálnak és felfrissitenek.
Sosem próbáltad még? Semmi gond, itt az ideje, hogy megtedd! Nézzünk egy pár elképesztően egyszerű poziciót, ami biztos, hogy működik!
Megoldás a cipekedés okozta megerőltetésre:
Érezted már, hogy a szatyrok, táskák cipelésétől befeszül a nyakad, a vállad, mintha púp nőtt volna a hátadra? Próbáld ki a Matsyasanat (halpóz)! Segit visszanyerni az elvesztett energiát!
Tekerj össze egy paplant, vagy pokrócot és feküdj a hátad felső részével erre a puha hengerre úgy, hogy a fejed a földön pihenjen.
Karjaidat nyújtsd ki a tested mellett, kézfejedet a föld felé fordítva tedd a padlóra. Szívd be a levegőt, mint rendesen szoktad és fújd ki lassan. Tartsd a pózt három percen keresztül.
Gyógyír a lábfájdalmakra:
Leszakadnak a lábaid a bevásárló körút után? Használd a Vaparita Karanit (fél gyertyaállás, forditott póz), ez igazi mennyország a fájós lábaknak, a feszülő bokának és a lüktető ereknek!
Ülj le a földre úgy, hogy tested egyik oldala érintse a falat, majd húzd fel a térded a mellkasodig!
Feküdj a földre, hogy hátad alsó része a padlón legyen, lábaid felfelé a falnak támasztva, közben támaszkodj a könyöködre!
Lassan engedd le a tested a földre, karjaidat magad mellé fektetve! Ha fájdalmat okoz a gyakorlat, enyhíts rajta, tegyél egy takarót a csipőd alá!
Támaszd lábaidat a falnak, merőlegesen a padlóra! Maradj így öt percig, nyugodtan lélegezve, a lábaid hálásak lesznek érte!

Még több hasznos relaxáló és energetizáló tippet találsz az Éva magazin decemberi számának Létkérdés szekciójában és az Éva Advent különszámunkban! Legyen idén laza a karácsony!


Szöveg: Bősze Nóra; fotó: Europress