Az anyósomat majdnem rossz helyre ültettem az esküvőn! Aztán az ültetési etikett mindent megoldott

Borítókép: Az anyósomat majdnem rossz helyre ültettem az esküvőn! Aztán az ültetési etikett mindent megoldott Forrás: Getty Images/Paul Bradbury
Nincs annál nagyobb blama, minthogy valakinek nem lesz helye az esküvőn. Mutatjuk, kit hová ültess az etikett szerint.

Egy esküvőn egyik legnagyobb logisztikai feladata- az ezer más részlet megtervezése mellett- a násznép ültetésének okos megtervezése. Mert ugye nem mindegy, hogy hol ül az egyedülálló legjobb barátnőd. Nem hozhatod kellemetlen helyzetbe a külföldről érkező volt egyetemi évfolyamtársadat, aki nem hogy a rokonságodat, barátaidat nem ismeri, de még a várost sem. És akkor még nem is beszéltünk a két család tagjairól, akik soha az életben nem találkoztak egymással (például az unokatesók leendő férjed és a te oldaladról).

Miért hasznos az ültetési terv?

Egyrészt rengeted terhet levesz a válladról a nagy napon. Még az 50 fő alatti esküvőkön is fontos, hogy mindenki úgy üljön, hogy jól érezze magát. Nincs annál rosszabb, amikor egy pár egyik asztalnál sem talál helyet magának úgy, hogy együtt tudjanak ülni. Másrészről mindenkinek jól esik a törődés, hogy gondoltak rá, hogy várták, hogy terveztek vele, hogy fontosnak tartották az ő kellemes időtöltését a nagy napon.

Mikre figyelj az ültetésnél?

A galériában, a legfontosabb szempontok szerinti ültésről találsz részelteket: