JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Hogyan kenheted könnyen a hideg vajat?

Borítókép:  Hogyan kenheted könnyen a hideg vajat? Forrás: Pexels.com/Karolina Grabowska
Csak a kínlódás megy vele, ha nem veszed elő időben a hűtőből. Ismerős? Ezzel, a TikTokon keringő vajazós trükkel azonban könnyedén úrrá lehetsz a problémán.

Biztosan átélted már te is - nem egyszer - azt a szenvedést, amit a hideg vaj és a sietség okoz: a hűtőből kivett tömbbel ugyanis sok mindent lehet, de normálisan megkenni mondjuk a gyerek szendvicsét biztosan nem. Ilyenkor mindig arra gondolsz, hogy bárcsak előbb kivetted volna hidegről, ez azonban általában senkinek nem jut eszébe időben.

A hideg vaj bizony sok kellemetlenséget okozhat, de ezzel a trükkel örökre elfelejtheted a bajlódást: a TikToknak hála, kenésének egy új és felettébb hatásosnak tűnő módját ismerheted meg. Szinte biztos, hogy így még soha nem próbáltad, íme a trükk:

Mellette szól, hogy semmilyen különleges eszköz nem kell hozzá: amint azt láthatod, egy teljesen egyszerű szűrő is megteszi. Csak fogod és áthúzogatod többször a hideg vajtömb tetején, így apró, könnyedén kenhető forgácsokat nyersz ki belőle. Már csak egy másik trükk kellene a szűrő tisztításához. "Viccet" félretéve, egyszer-egyszer meg lehet próbálkozni vele, ha éppen nagyon sietős a dolgod.

További - ősrégi, ám annál hatékonyabb - konyhai praktikákért kattints a Galériába!