Hogyan töltsük fel vitaminraktárunkat?

Borítókép: Hogyan töltsük fel vitaminraktárunkat?
A télre készülve egyre fontosabbá válik szervezetünk vitaminkészleteinek feltöltése. Sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával kellőképpen felkészíthetjük immunrendszerünket a hűvösebb napok kihívásaira, a gyermekek számára ez kiemelten fontos.

A magyar termékek vásárlásának számos előnyét élvezhetjük: amellett, hogy kiváló minőségű és ízletes zöldségek és gyümölcsök kerülnek az asztalra, a hazai finomságok segítik a fenntarthatóságot is, hiszen ezek jóval kevesebbet utaznak külföldi társaikkal szemben, így a hozzájuk kapcsolódó karbonlábnyom is alacsonyabb. Az itthoni zöldségek és gyümölcsök tehát gyorsabban kerülnek a boltok polcaira, frissességük a konyhában is érezhető.

Szervezetünk számára a legelőnyösebb, ha az év minden időszakában szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk. Ebből a szempontból az őszi és a téli hetek nem segítik a vitamindús étkezésre vágyókat, ám, ha ezekben a hónapokban is magyar termékeket szeretnénk fogyasztani, a mirelit szekcióban találunk megoldást. A magyar termékek fagyasztott formában az év minden napján megtalálhatók a boltokban, és még ebben az állapotban is számos előnyt biztosítanak. A helyben fagyasztott gyümölcsök és zöldségek ugyanis a betakarítást követően azonnal feldolgozásra kerülnek, így jobban megőrzik zamatukat, vitamintartalmukat.

A gyerkőcök számára nem mindig kívánatosak a zöldségből készült ételek, így náluk érdemes a gyümölcsökkel próbálkozni, az ízletes szabolcsi alma vagy az utánozhatatlan magyar szőlő vitaminokban egyaránt gazdag finomságok. Nyugodtan választhatjuk a mirelit gombócot is, a gyerekek kedvence akár a hazai szilvával, akár a hazai barackból készült lekvárral töltött verziója. Ezeket könnyen és gyorsan el lehet készíteni, több időt takarítva meg a közös játékra.

Keresd a hazait: támogass és nyerj!

Vásárolj 2018. október 15. és 2019. január 10. között bármely hazai kiskereskedésben hazai élelmiszert és nyerj! A „Keresd a hazait!” nyereményjáték értékes ajándékaiért és a játék részleteiért látogass el a keresdahazait.hu/jatek oldalra.