Hogyan tisztítsd a reménytelenül kozmás serpenyőt?

Borítókép: Hogyan tisztítsd a reménytelenül kozmás serpenyőt? Forrás: Getty Images
Ez az egyik legbosszantóbb konyhai malőr, ami már mindenkivel megesett. Mérgedben talán egyenesen a kukába hajítanád az odaégett ételtől koszos edényeket, pedig van rá mód, hogy újra használható legyen.

A home office éra közepén te is biztosan több időt töltesz a konyhában. Reggel, ebéd, vacsora, nassolnivalók - mintha az élet egy nonstop sugárzott főzőműsor volna. Elég csak egy kicsit elkalandoznod miközben a rántottát készíted és máris felkerül a szénné égett serpenyő az étlapra.

Pánikra semmi ok, ezekkel a trükkökkel visszahozhatod az életbe!

Úgy tűnik, az ételmaradék menthetetlenül beleragadt a serpenyőbe? Önts bele cukros kólát úgy, hogy teljesen ellepje az odakozmált maradékot. Hagyd érintetlenül pár óráig, ezalatt az üdítő elkezdi leoldani a szennyeződést az edényről.

Ezután jöhet a romeltakarítás következő állomása:

forrald

Önts egy kevés vizet a serpenyőbe, hogy beterítse az egészet az alját, majd gyújts be alatta. Várj pár percig, hogy a víz forrásközeli állapotba kerüljön, majd vedd le a tűzről és egy spatula segítségével óvatosan kezdd el kapargatni a leégett ételt.

van ami mindenre jó

Ha makacsabb szennyeződéssel állsz szemben, ezt a lépést egy pohárnyi ecet és 2 kávéskanálnyi szódabikarbóna egyvelegével is kipróbálhatod.

Filléres csodaszer: mi mindenre jó az ecet a háztartásban?