“Néha úgy érzem, túl sokan vagyunk ebben a házasságban!” Avagy hogyan szexelj öt gyerek mellett?

“Néha úgy érzem, túl sokan vagyunk ebben a házasságban!” Avagy hogyan szexelj öt gyerek mellett?
Forrás: Unsplash/We-Vibe WOW Tech

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy biztos: tartsátok zárva a hálószoba ajtaját. Egy ötgyermekes édesanyja tanácsa ez, akinek történetét Ottlik Judit írta le.

Szülőnek lenni kimerítő, főleg, ha öt gyereked van. Szex közben más ember lehetek, nem azon aggódom, mi van éppen a gyerekeinkkel. Olyasvalaki, aki ilyenkor pontosan tudja, nem veszítette el magát és a társát a mindennapok mókuskerekét pörgetve.

Amikor fejben oda jutok, hogy egyáltalán a férjemre gondolhassak, úgy érzem, hiányzik. Hiányzik, hogy önfeledten, nyugodtan nevethessünk egymás viccein, hogy egész mondatokban beszélgethessünk; hogy egyáltalán el tudjunk kezdeni és be is tudjunk fejezni gondolatokat, beszélgetéseket. Hogy megérinthessem, hogy csak az enyém legyen, ha csak egy rövidke időre is.

Bár a gyerekek a mindeneink, sokszor érzem azt, hogy túl sokan vagyunk ebben a házasságban.

Amint a férjem esténként hazaér, a kicsik megrohamozzák, ami teljesen természetes, hiszen reggel óta nem találkoztak. Úgy csüngenek rajta, mint a kis majmocskák. Ilyenkor nyilván teljes képtelenség, hogy még rám is figyeljen, nem is várhatom el tőle, eszemben sincs. Inkább háttérbe vonulok, és csendben teszek-veszek valamit a konyhában.

Együttléteink során anyai és apai minőségünkben vagyunk jelen, nappal legalábbis. Azt gondolom, ezért alakult ki bennem, hogy a szexet az anyaságom szöges ellentéteként élem meg: olyankor nem kell azon aggódnom, hogy vajon minden gyerekemnél van-e pulcsi, nehogy megfázzon; vagy hogy rendben megírták-e a házi feladataikat. Teljesen el tudom engedni magam, a kontrollt.

S hogy mi az, ami a legnagyobb lökést adja a nemi életünknek? Na nem egy új szexi fehérnemű, vagy vibrátor. Hanem a hálónk ajtajára felszerelt zár.

Hihetetlenül felszabadító érzés végre nem azon görcsölni a paplan alatt, hogy mikor hallunk apró, mezítlábas lépteket közeledni.

Amikor kettesben vagyunk, valaki másnak érezhetem magam. Egy olyasvalakinek, akitől elválaszt az anyaság. Kicsit olyan, mint felébredni egy izgalmas, ugyanakkor végtelenül megnyugtató világban: ahol tudom, még mindig itt vagyunk csak mi ketten, egymásnak. Tudni, hogy nem veszítettük el egymást és magunkat menet közben.

Nézd meg a galériánkat>1 kép
Anyák gondolatai a szülés utáni első szex alatt
Tovább olvasok
Kép
Eszel te eleget? Íme 5 jel, hogy több kalóriára van szükséged

Már pedig borzasztóan fontos, hogy figyelj erre, máskülönben számíthatsz rá, hogy idővel hanyatlani fog az erőnléted futóként (is). A runnersworld.hu cikke.

Kép
Ha én lépek ki egy kapcsolatból, nehezebben viselem, mint amikor engem hagynak el

Apológia az Elhagyóért, akit közmegvetés sújt, pedig neki is van szíve. Adrienn története.

Kép
Immunrendszer erősítése? 3 mítosz, amit nem szabad elhinned ezzel kapcsolatban

Hogyan lehet az immunrendszert megerősíteni? Mindenekelőtt tudnod kell, mi az, amit nem szabad többé elhinned ezzel kapcsolatban!

Kép
11 dolog, amit anyák csinálnak, amikor senki nem látja őket

A WC-ben sírunk, dugicsokit eszünk és alvás helyett a gyerekeink fotóit nézegetjük. De ezzel még nincs vége a listának...

Kép
Most akkor tényleg fel akart szedni a 70 éves tanárom?

Felnőtt fejjel ültem be ismét az iskolapadba, coachingot tanulni. Imádtam minden percét. Imádtuk Frigyes tanár urat is, mert szellemes volt és elbűvölő. Később egy cukrászdában is megpróbált elbűvölni. Franci története

Kép
Így borozik Molnár Andi

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Molnár Andrea táncost kérdeztük.

Kép
A férjem kedvéért sterilizáltattam magam, majd épp ezért hagyott el

Három lányunk született. Szerettünk volna fiút, persze, de azt mondtuk, hogy 3 gyerek azért elég. A férjem mondta ki a végszót: ne próbálkozzunk tovább. A harmadik császármetszés alkalmával éltem is a sterilizálás lehetőségével. Aztán két év múlva közölte: mégis szeretne egy fiút. „És ki fogja tovább vinni a családnevet?” – kérdezte. Majd bejelentette, hogy mivel nekem már nem lehet gyerekem, így elhagy.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem