Hogyan őrizheted meg bőröd szépségét a várandósság alatt és után?

Borítókép: Hogyan őrizheted meg bőröd szépségét a várandósság alatt és után?
A várandósság alatt gyakran előfordul, hogy a kötőszövet túlságosan megnyúlik (különösen a has, mellkas és a csípő tájékán), amely terhességi csíkok formájában láthatóvá válik. A hasfalra nehezedő nyomás és a hormonális változások miatt a bőr ki is száradhat és különösen a várandósság vége felé a has erőteljesen feszülhet és viszket.

A terhességi csíkok megjelenése teljesen vagy részben megelőzhető, ha a leendő édesanya odafigyel néhány dologra:

  • A várandósság alatti súlygyarapodás legyen fokozatos, így a bőr fokozatosan tágulhat.
  • A rendszeres bőrápolás segít megőrizni a bőr rugalmasságát. A HiPP Mamasanft Testvaj, Bőrfeszesítő balzsam és a Masszázsolaj rendszeres használata a várandósság alatt hozzájárul a terhességi csíkok kialakulásának megelőzéséhez, a várandósság után elősegíti a bőr regenerálódását.
  • Az egészséges táplálkozás nemcsak a fejlődő magzatra, hanem a kismamára is jó hatással van. Az antioxidánsban gazdag friss zöldségfélék és gyümölcsök fogyasztása hozzájárul a szép bőr megőrzéséhez és erősíti az immunrendszert. Ezen kívül rendszeresen fogyassz sovány húst, halat, pasztőrözött tejet, tejterméket, valamint teljes kiőrlésű gabonával készült élelmiszert. A húsokat, halakat és a tojást kizárólag jól átsütve ajánlott elkészíteni. Kerüld az alkohol és a koffein fogyasztását, ne dohányozz és a környezetedben se dohányozzanak. Ha segítségre van szükséged, kérd dietetikus vagy védőnő tanácsát.
  • Bőrünket nemcsak kívülről, hanem belülről is hidratálni kell. A víz nemcsak hidratálja a szervezetet, hanem méregtelenít is egyben. Megfelelő mennyiségű vízfogyasztással gyorsabban megszabadulhatunk a méreganyagoktól, ami jó hatással van a bőrünkre. A napi kb. 2-3 liter folyadékból 1,5 l legyen tiszta víz vagy ásványvíz, például HiPP Szénsavmentes ásványvíz. A nyári időszakban ez a mennyiség lehet több is.
  • A kíméletes testmozgás a várandósság alatt is ajánlott, például kismamatorna, kismamajóga, kb. a várandósság 12. hetétől a 36. hétig. A testmozgással kapcsolatban előzetesen konzultálj nőgyógyászoddal.
  • A napfényben, jó levegőn végzett testmozgás, séta csökkentheti a stresszt és serkenti a vérkeringést. A megfelelő folyadékbevitel mellett nyáron ügyelni kell a fényvédelemre is. A HiPP Babysanft Naptej és Napvédő spray megbízható védelmet nyújt, illatmentes, kifejezetten érzékeny bőrre fejlesztették ki. Gyermekek és érzékeny bőrű felnőttek egyaránt használhatják!

A HiPP Mamasanft és Babysanft bőrápoló termékeket keresd az Auchan, Rossmann, Eurofamily, Brendon üzletekben, valamint a pelenka.hu, kifli.hu, babacity.hu, és a careclub.hu webshopokban.

További tanácsokat a bőrápolásról, táplálkozásról és a folyadékfogyasztásról itt találsz.