Hogyan ment életeket a petrencés rúd Arany bajszában?

Borítókép: Hogyan ment életeket a petrencés rúd Arany bajszában?
Újra itt a november, ezért pár hétig megint őrülten menő bajuszt növeszteni – ennél már csak bajuszos írók könyveit olvasni menőbb.

Kétféle ember létezik: az egyiket ki lehet kergetni a világból a bajuszokkal, ő az, akinek már egy erősebb száj feletti szőrsáv láttán is végigfut a hideg a hátán. A másik pedig – akár tudtán kívül is – a Movember, és ezzel együtt a férfiegészség hőse.

A novemberi bajuszok története valahova a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor is Ausztráliában úgy döntöttek, hogy kell egy hónap, ami a férfiak testi-lelki egészségére hívja fel a figyelmet. A mozgalom szimbóluma a bajusz lett, kampányaikban pedig népszerűsíteni kezdték azokat a szűrővizsgálatokat, amelyektől a férfitársadalom hagyományosan rettegni szokott – szemben a nőkkel, akiknél lényegesen fejlettebb szinten áll a betegségmegelőzési kultúra.

Az egészségtudatos életmód népszerűsítését tűzte ki célul a Bookline is a novemberi Olvass bajuszostól! kampánnyal. A program részeként jól ismert szerzők portréit készítették el úgy, ahogy azokat a középiskolai tankönyvekben biztosan nem láthattad, emellé egy bajuszpenderítően menő animációs filmet is legyártottak.

Ha pedig kedvet kaptál egy kis novemberi bajuszböngészéshez, akkor ide kattintva több mint kétszáz bajuszos szerző könyvei közül válogathatsz műfajtól és stílustól függetlenül, vagy közelebbről is megismerkedhetsz a Ments Manust Alapítvány jótékony munkásságával.

Ne felejts el a téli rohanásban is picit jobban odafigyelni a lelki épségedre, próbálj időt szakítani egy kis kikapcsolódásra – aminek még mindig a legmenőbb formája az olvasás.