Hogyan kösd le kütyük nélkül a gyerek figyelmét? Anyukák adnak bevált tippeket!

famiily,mesélj anyukám,kölyök,kütyü Forrás: famiily/Mesélj anyukám
A legújabb Mesélj, Anyukám! adásban két édesanyával beszélgetünk arról, hogy milyen káros hatásai vannak a gyerekre annak, ha sokat kütyüznek, ha képernyőt néznek és hogyan lehet lekötni őket helyette valami mással.

A famiily.hu cikke.

Ha a gyerekek tévénézési szokásairól, vagy a tablet és okostelefon nyomkodásról szóló cikkekre keresünk rá, igazából csak és kizárólag olyanokat találunk, amelyek óva intik a szülőket attól, hogy ezekhez az eszközökhöz nyúljanak, bármilyen körülményről is legyen szó. A szülőktől viszont sokszor azt halljuk, hogy nem tudják máshogy megoldani, illetve, hogy ezek a technikai kütyük vagy a mesék nézése annyira az életünk részeivé váltak, hogy kár korlátozni, ilyen a világ. De vajon mi az igazság? És ilyenkor, amikor fél lábbal még a karanténban vagyunk, amikor mi home office-ban, a gyerekek meg otthon vannak velünk, mégis hogyan oldjuk meg a mindennapokat például a tv bekapcsolása nélkül? Beszélgetőpartnereink Horváth Bernadette fotós, a Pár Perc Mese podcast létrehozója, egy 3 éves kislány, Alba Mira édesanyja és Török Csenge pszichológus, a Miniszkóp.hu oldal szerkesztője, a 22 hónapos Samu anyukája, és kismama is, aki júliusra várja második gyermekét.

Az új részt akár már most rögtön itt vagy a SimpleCast-on, Google Podcasts-on és/vagy a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Kütyüfüggőség: 10 megoldás