Etikett tippek: ízlésesen az elegáns ünnepi alkalmakkor

Borítókép: Etikett tippek: ízlésesen az elegáns ünnepi alkalmakkor Forrás: Képünk illusztráció
Elérkezett a hosszú, elegáns, ünnepi összejövetelek ideje. Aki jó benyomást szeretne tenni vacsorapartnereire, nem csak külsejével készülhet az alkalomra. Néhány étkezési etikett tipp is hozzásegíthet a magabiztos fellépéshez.

Miután elfoglaltad a helyed az asztalnál, terítsd ki a szalvétádat. A hosszú vacsorák alatt testtartásunk is árulkodik rólunk: legyen a hátunk egyenes, még akkor is, ha ez kicsit kényelmetlen. Miután kitálalták a levest, a kanalat vegyük a jobb kézbe – feltéve, hogy jobbkezesek vagyunk –, a főfogásnál pedig ebben a kézben legyen a kés és a balban a villa. Az evőeszközöket a felső harmaduknál fogjuk és a kanalat próbáljuk úgy tartani, hogy hüvelyk- és mutatóujjaink között ne álljon ki a vége. Amíg az evőeszközöket használjuk, ne is érintsük karunkkal az asztalt, így biztosan elkerülhető lesz a könyökölés.

A halfogyasztás fortélyai

Minden egyes új fogáshoz használjunk új evőeszközt: az elegáns asztalokat a profik úgy terítik meg, hogy a tányér mellett kívülről befelé haladva, sorrendben használhassuk azokat. Sőt, a poharakat is az italok felszolgálása szerint sorakoztatják a tányér jobb oldalára.

Karácsony a halfogyasztás ideje is, ezért könnyen lehet, hogy halkéssel és szálkával is lesz dolgunk majd. A halkés lapos és életlen, mert ezzel nem vágni kell, hanem a húst lefogni, majd ezután a villával elhúzni a falatot. Ha szálka kerül a szájunkba, diszkréten takarjuk el, ezután a szálkát a tányér szélére tehetjük.

Stílusos eszközökkel terítsünk karácsonykor!

Nem csupán az számít, hogyan eszünk, hanem az is, hogy mivel terítünk. A WMF prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Kiváló rozsdamentes nemesacél evőeszközeit, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelán tányérjait és táljait, valamint kiegészítő eszközeit ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

A pontgyűjtő akció 2018. január 24-ig tart a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban. Vásárláskor minden elköltött ezer forint után egy hűségpontot kapunk, amelyet pontgyűjtő füzetbe ragasztva gyűjthetünk és ezután válthatunk be WMF ProfiSelect termékekre. A további részletek megtalálhatók a www.sparhuseg.hu oldalon.