Hogyan használjuk a Google megújult Kulcsszótervezőjét?

Hogyan használjuk a Google megújult Kulcsszótervezőjét?
Forrás: https://toptarget.hu/

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A kulcsszókeresés az online marketing egy olyan része, amelyet mindenki nagy előszeretettel alkalmaz, de csak nagyon kevesen értenek hozzá, még kevesebben vannak, akik profin csinálják. Mindenki szeretne a találati listákon előbbre kerülni. Bizonyos kulcsszavaknál ádáz küzdelem folyik a dobogós helyekért, míg más kulcsszavaknál surranópályán kevés ráfordítással fel lehet kerülni a legjobb helyekre. A kulcsszókeresésben nagy segítséget jelenthet a Google Kulcsszótervezője, ennek lehetőségeit tekintjük át ebben a cikkben.

A kulcsszótervezés lényege

A kulcsszótervezés elsődleges célja, hogy megtaláljuk azokat a keresőkifejezéseket, amelyeknél szeretnénk a találati lista tetejére kerülni, függetlenül attól, hogy fizetős hirdetésről vagy organikus elérésről van szó.

A Google Kulcsszótervező egy ingyenes eszköz, amelynek segítségével percek alatt rengeteg kulcsszó-kombinációt alkothatunk.

A kulcsszótervezés folyamata

A normál Google fiókon kívül a kulcsszótervezéshez szükségünk lesz egy Google Ads (korábbi nevén AdWords) fiókra is, amelynek létrehozása szintén ingyenes és néhány egyszerű lépésből áll. Ha kész a fiók, jelentkezzen be és máris indulhat a tervezés. A Kulcsszótervező az Eszközök menüben található. Ennek elindítása után 4 lehetőség közül választhatunk:

  1. Új kulcsszó- és hirdetéscsoport-ötletek keresése
  2. Keresési mennyiség lekérése kulcsszólistához, vagy a kulcsszavak beosztása hirdetéscsoportokba
  3. Forgalombecslések kérése kulcsszólistához
  4. Új ötletek generálása kulcsszólisták többszörözésével

Az új kulcsszó- és hirdetéscsoport-ötletek keresése esetén először meg kell adni a saját terméket, a weboldalt és a termékkategóriát. A következő lépés a célzás és a kizáró kulcsszavak megadása. Végül a finomhangolás következik a szűrők és beállítások alkalmazásával.

Új lehetőségek a Kulcsszótervezőben

Az újdonságok leginkább a finomhangolást érintik, még részletesebben meg lehet adni a szűrőkifejezéseket és egy jóval árnyaltabb kizáráslistát lehet létrehozni. Korábban nyelvre, keresőmotorra, időpontra lehetett szűrni a listát Most ezeken felül be lehet állítani a:

  • márkát
  • kereskedőt
  • nemet és kort (pl. férfi, női, fiú, lányka)
  • színeket
  • egyéb tulajdonságokat

Jelenleg az új Kulcsszótervező még a béta verziónál tart, így most a szoftver saját maga határozza meg, hogy milyen plusz szűrési lehetőségek jelennek meg.

A szoftver által generált kulcsszavakat viszont csoportokba lehet rendezni. Az új Kulcsszótervező alkalmas továbbá egy jobb minőségű és tartalmú kizáráslista generálására is, így nem kell fizetnünk olyan megjelenésekért, amelyek nem a megfelelő kulcsszó kombinációt tartalmazzák.

A Toptarget Online Marketing Ügynökség a kulcsszó tervezést nem elszigetelten kezeli, hanem egy komplett marketing kampány részeként, melynek célja, hogy az adott weboldal sikeresebb legyen.

toptarget.hu

Tovább olvasok
Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kép
9 dolog, ami számomra természetes, de a férjemnek égnek áll tőle a haja

Díszpárnák, csinos bögrék, burjánzó növények a lakásban. Minden női szívet megdobogtatja legalább az egyik, ám életünk párjai szívük szerint eltüntetnék mindet, amint kitesszük a lábunkat a lakásból.

Kép
Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Akárcsak az italok sorában az aperitifnek, úgy az étkezések során az előételeknek is megvan a fontos szerepük. Érdemes a menüsort is ugyanúgy felépíteni, mint ahogy a borok kóstolási sorrendjét felállítani, vagyis a könnyű ételekkel és italokkal kezdeni, majd fokozatosan haladni a tartalmasabb fogások és a testesebb, érettebb borok felé. Mivel az előétel amolyan első fogás előtti étvágygerjesztő, leginkább könnyedebb, lendületesebb, frissebb borok kerülnek mellé pohárba. „Kóstoljunk bele” néhány hideg és meleg előételbe, és a hozzájuk párosítható borokba!

Kép
Megnéztem Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán önálló estjét

A „Többet magunkról” című darabbal a Grecsó név végérvényesen összművészeti branddé vált. Jobb nem is történhetett volna vele.

Kép
A tehénpuki és -böfögés életveszélyes!

A szarvasmarhák tejet és húst adnak nekünk. És jó sok metánt. A metán meg az egyik legveszélyesebb üvegházgáz: a klímakatsztrófához nagyban hozzájárul. De most úgy tűnik, a metánnak annyi.

Kép
Dubajban az anyák szülés után mell- és hasplasztikát is kérhetnek - ez ott természetes

Anyukák mesélnek, milyen a terhesség és a szülés Dubajban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

Kép
Másfél évtized után elengedtem az örökbefogadást, és most boldog vagyok

Nem esett teherbe, de kétségbe sem. Járta az egészségügy rondabugyrait, a kórházakat, a borsos árú magánrendeléseket, a meddőségi klinikákat. Végül az örökbefogadás mellett döntött. Üdvtörténet nincs, mégsem vág eret magán emiatt. Ági kálváriája és felszabadulása.

Kép
Vérnyomáscsökkentő ételek

A szívbetegségek elkerüléséhez a magas vérnyomás az a kockázati tényező, amit az összes közül a legkönnyebb orvosolni. A megfelelő étkezéssel sokat segíthetsz!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem