Hogyan és mit főzzünk borral?

dubicz borászat,főzés borral,tippek,fehérbor,bor
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

„Szeretek borral főzni. Néha még az ételbe is teszek” – hangzik a vicces mondás. És valóban, a borral főzés nemcsak amiatt más élmény, mert sokkal összetettebb ízek bontakozhatnak ki az ételben, hanem a hangulata is egészen különleges.

A főzéshez felhasználandó bort ugyanis mindig érdemes megkóstolni, mielőtt az ételbe kerül. Ahogy ugyanis a bor még ízletesebbé, összetettebbé, harmonikusabbá varázsolhatja a tányérra kerülő végeredményt, úgy tönkre is teheti azt, ha nem körültekintően választunk. Sőt, akkor is, ha nem megfelelően bánunk a borral a főzés során. Nézzünk néhány tippet és trükköt, hogy a borral történő főzés pozitív értelemben maradjon emlékezetes.

Főzni még jó lesz – vagy mégsem?

Hogy milyen bort – vöröset, fehéret, könnyedebbet, esetleg egy érlelt, komolyabb tételt – válasszunk-e a főzéshez, azt természetesen az étel karaktere határozza meg. Viszont a minőségben semmiképpen ne ismerjünk tréfát!

Kép
forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Egyáltalán ne alkalmazzuk a „meg nem innám, de főzéshez jó lesz” elvet, ugyanis az a bor, amelyik a poharunkban önmagában kívánnivalót hagy maga után, főzésre sem alkalmas. Ne feledjük, hogy mindent, ami az ételünkbe kerül, ugyanúgy elfogyasztunk, tehát, ha amúgy nem innánk meg az adott bort, akkor ne is „együk” meg. Ráadásul az ilyen bor az étel ízvilágát is tönkreteheti. Azok az összetevők ugyanis, amelyek rossz minőségű borokat eredményeznek – például borhibásak, vagy nem megfelelő bortároláskövetkeztében károsodtak – hő hatására sem válnak jobbá. Sőt, egy dugóhibás bor penészes, dohos pincére emlékeztető ízvilága akár az ételben is megjelenhet.

A cikk folytatását ITT találhatod!

Tovább olvasok
A 8 legrégebbi videó a YouTube-on

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor az IWIW-en és a MySpace-en lógott mindenki Facebook és Insta helyett? Amikor nem Messengert, hanem Msn-t használtunk és olyasmi, mint a Snapchat még nem is létezett? A YouTube-ot alig használta valaki, a pixeles home videók gyűjtőhelye volt. Összegyűjtöttük a 8 legrégebbi YouTube videót, hogy mindenki nosztalgiázhasson egy kicsit…

Divatbemutató díszletek, amikre aztán nem sajnálták a pénzt

A múltkori divatbemutatós gyűjtésem az extrém helyszínválasztásokról szólt. Ez a mostani a pedig a set design-ra fokuszál, a felépített díszletekre, amik túlzás nélkül mestermunkák. Lássuk a legizgalmasabakat!

Benéztünk a ruhaturkáló biznisz kulisszái mögé

– Szia, bocsi. – Hosszú hajú lány cikázik el mellettem nagy adag ruhát cipelve. Egy több száz négyzetméteres, kanyargós pincelabirintusban állok, körülöttem polcok, fogasok, zsákok. „Mintás pamutruha”, „csíkos ingek”, olvasom a feliratokat, alattuk vállfára aggatva sorakoznak a ruhák. Megakad a szemem egyik-másik darabon. De jól néz ki az a málnaszínű, szívesen lecsapnék rá!

Napi horoszkóp szeptember 22.: a Rákok a saját boldogságukért küzdenek, az Oroszlánoknak kockáztatniuk kell a siker érdekében

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz fontos üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

A társadalmunk őrült játszmákra épül – állítja grafikáiban egy képzőművész

Ha megkérdeznénk a körülöttünk ülő három embert, mire gondolnak éppen, könnyen kiderülhetne, hogy ugyanarra, csak nem mondják ki. Ilyen és ehhez hasonló jelenségekről készített illusztrációkat egy német képzőművész.

Posztonként akár egymilliót kapnak a legmenőbb influenszerek

Van mit a tejbe aprítaniuk, és nem csak az „arról híres, hogy híres” Kardashian család nőtagjairól van szó.

Egy csípős tojásos falatka most a legmenőbb street food sláger

Az esték lassan legalább olyan csípősek, mint ezek a tojásos lepénykék, így nem árthat egy kis extra forróság. Ha szereted a Jalapeño Popperst, de túl nagy macerának tartod elkészíteni, mutatunk egy egyszerűbb, de legalább olyan ütős harapnivalót.

Elkészült az első ovi, amit egy magyar lakberendező egy pszichológus tanácsai alapján tervezett

Két lakberendező olyan ovikat tervez, melyek a világon bárhol megállnák a helyüket. Interjú.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem