Hogyan értékeld az évet?

újév,2020,fogadalmak
Segítünk abban, hogy olyan életed legyen, amiben valóban jól érzed magad.

A következő év tervezése sokaknál kimerül egy újévkor elmormogott fogadalomban, amitől csak bűntudatuk lesz, amikor nem tudják betartani. Pedig ha tudatosan nézel rá az elmúlt évedre, és jó fókusszal állsz neki a következőnek, sokkal több esélyed van arra, hogy meg is valósítsd, amit szeretnél elérni. Ha boldogabb, egészségesebb, nyugodtabb életre vágysz, akkor tudnod kell, számodra hogyan néznek ki ezek a fogalmak. Ennek felfedezésében segítenek a következő kérdések:

Melyik volt 2019 csúcsélménye?

Évértékelésnél gyakran fókuszálunk a negatívumokra, úgyhogy kezdésnek olyan emléket keress – bármilyen nagyot vagy kicsit –, ami érdemes arra, hogy évtizedekig emlékezz rá.

Melyik a legnagyobb pozitív tanulsága az elmúlt évnek?

Miért vagy hálás? Miért vagy büszke magadra? Fontos, hogy vállon veregesd magad, ha bátor voltál és megléptél valamit.

Mi alakulhatott volna máshogy?

Miről beszélted le magad? Mire mondtál volna inkább nemet? A robotpilótád kikapcsolásával tudatosabban húzhatod meg a határaidat, hogy igent mondj arra, ami valóban fontos neked - és nemet arra, ami nem.

Hol tart az életed a tíz évvel ezelőtti önmagadhoz képest?

Tágítsd a perspektívát: mit tervezett a tíz évvel ezelőtti önmagad? Mi jött be? Mi változott? Ki volt melletted az úton? Lehet, hogy meglepődsz, mennyi mindent értél el, amire lehet, hogy már nem is emlékszel.

+1. Hogyan tovább?

Bármilyen is volt az elmúlt tíz év, itt vagy, túlélted, tanultál és tapasztaltál. Ez mind segít abban, hogy a folytatást még inkább olyanra alakítsd, ami boldoggá tesz. A fent adott őszinte válaszaidból kirajzolódhat egy irány, ami segíthet a jövő évi céljaid megfogalmazásában.
Hogyan lesz még több abból, ami örömet szerzett? Miből tudsz többet beiktatni, hogy több nevetés, pihenés, kaland legyen az életedben?
A negatív élmények tanulságai hogyan segítenek abban, hogy jövőre jobban el tudd kerülni az ilyen helyzeteket?
Mire volt szükséged, amit nem kaptál meg? Hogyan tudod beépíteni a jövő évi irányba ezt az igényt?
Milyen életet szeretnél magadnak, és milyen lépéseket tudsz megtenni felé a jövő évben?

Itt van 5 újévi fogadalom, amit simán be tudsz tartani!