Hogyan alakíthatsz ki hangsúlyos pontokat az otthonodban?

hghome,Halász Gabriella,lakberendező,fókuszpont Forrás: hghome.hu
Lakberendezőként és enteriőr stylistként, az egyik legfontosabb dolog, amit tanácsolok a megrendelőimnek, hogy minden helyiségben alakítsunk fókuszpontot: ez lehet egy figyelemfelkeltő csillár, polc, vagy akár falszakasz is, ami odavonzza a tekintetet.

Tudniillik hiába van egy helyiségnek remek stílusa, hiába harmonikus a tér, hiába kapnak helyet benne a legmenőbb design bútorok és dekorációs tárgyak, hiába van meg mindennek a helye, ha nincs fókuszpont egy helyiségben, nem fogjuk jól érezni benne magunkat. Enélkül ugyanis fennáll a veszélye, hogy jobbra, balra kapkodjuk majd a fejünket a térben, hiszen nincs egy pont, amire irányulhatna a figyelmünk, amin megpihenhetne a szemünk.

Egy-egy hangsúlyos, dekoratív darabbal is elérheted a kívánt hatást, épp, mint az öltözködésben. Gondolj csak egy izgalmas ékszerre vagy egyéb kiegészítőre: sálra, táskára, ami képes feldobni egy egész szettet.

Gondolkodhatsz kisebb lakberendezési tárgyakban is, amivel kialakíthatod ez a bizonyos fókuszpontot, mint egy feltűnő mennyezeti lámpa, egy izgalmas keretezett fotó vagy tükör, esetleg egy színes polc, fotel vagy díszpárna. De egy komplett falra is irányítod a figyelmet. Decemberi lapszámunkban Halász Gabriella lakberendező mesél arról, hogyan alakíthatsz ki fókuszfalat a szobádban.

Még nem szerezted be a magazint? Addig is mutatunk neked néhány enteriőrfotót, amikből érdemes inspirálódnod!

Forrás: Otthonok&Megoldások
Megjelent az Otthonok&Megoldások tavaszi száma, ahol még több inspirációs ötletet a találsz a lakberendezés és dekorálás terén. Március 4-től keresd az újságárusoknál. Ha szívesen belelapoznál, itt egy kis ízelítő!