Hogy vásárolj gyorsan és hatékonyan, ha veled vannak a gyerekek is?

Borítókép: Hogy vásárolj gyorsan és hatékonyan, ha veled vannak a gyerekek is? Forrás: Getty Images
Nagybevásárlás vagy a hiányzó apróságok beszerzése, ha a kicsikkel együtt kell elintézned, az bizony fájdalmas is lehet.

Annak érdekében, hogy ezt könnyedén elkerüld, összegyűjtöttünk pár tippet, amire érdemes figyelned mielőtt a boltok felé veszed az irányt.

Készülj fel!

Ez ne az a program legyen, ahol a spontaneitás oltárán áldozol, főleg, ha hipermarketbe mentek a heti nagybevásárlásra, vagy a gyerekek ruhatárát akarjátok felfrissíteni egy plázában. Mindenképp biztosítsd be magad egy átgondolt listával és szánj arra időt indulás előtt, hogy a gyerekeknek is elmeséled milyen program vár rájuk. Végül pedig úgy időzíts, hogy ne legyenek se szomjasak, se éhesek és a délutáni pihenéssel se ütközzön a maratoni vásárlás.

Vond be őket

Ha kapnak feladatot, könnyebben le tudod foglalni őket a vásárlás idejére és később indul be a rosszalkodás. Legyen az ő felelősségük a lista figyelése, keressék ki a romlandó termékek közül a legtávolabbi lejáratút, vagy válogassák ki az azonos méretű zöldségeket.

Világos szabályok

Sokat segíthetsz magadnak azzal, ha egyértelműen meghatározod a vásárlásra vonatkozó szabályokat. Ha elcsászkálhatnak az áruházban, mennyi idő múlva kell visszajönniük, matathatnak-e a termékek között, matathatnak-e a termékek között, választhatnak-e maguknak meglepetést, ha jól viselkednek.

Játék

Találd ki a nektek megfelelő rendszert. Indulás előtt adj pár percet a gyerekeknek, hogy kiválasszanak egy-egy játékot, amit magukkal hozhatnak, vagy legyen egy kis hátizsák, amiben mindenféle kirándulásra, kimozdulásra előre össze vannak gyűjtve a "mászkálós eszközök". A móka ne érjen véget az áruházban sem, barkóbázzatok a bevásárló listán szereplő tételekkel, fejlesszétek a memóriát, vagy üssétek el az időt szólánccal.

Ne húzd sokáig!

Tudod, hogy a gyerekek türelme sokkal végesebb, mint a felnőtteké, próbáld minél szűkebb keretek közé szorítani a vásárlást, hogy ne fussatok ki az időből. Mire a kasszához értek, a srácok valószínűleg már nagyon mennének, vagy épp ellenkezőleg - mindent megtennének azért, hogy órákig maradjatok még az áruházban. A Mastercard érintéses funkciójával egy pillanat alatt rendezheted a számlát, vagy az arra alkalmas mobilodat fizetőeszközként is bevetheted.