Hogy készíts hozzád illő sminket? Ezeket tanácsolja egy profi

Borítókép: Hogy készíts hozzád illő sminket? Ezeket tanácsolja egy profi Forrás: Unsplash.com
Nem vagy egy nagy smink guru pedig mindig is érdekelt a téma? Bizonytalan vagy benne, hogy milyen bőrtónushoz tartozol? Szívesen használnál rúzst, de nem tudod milyet? Szakértő segítségével könnyen eligazodhatsz a témában.

Vadócz Edinával, a Kreatív Sminkműhely egyik vezető sminkesével beszélgettünk szépségápolásról, klasszikus bakikról és tanácsokról, amiket érdemes megfogadni.

Mik azok a dolgok, amikre érdemes figyelni, ha szeretnénk megtalálni a hozzánk legjobban passzoló sminktechnikát?

A bőrtípus alapvetően meghatározza a termékválasztást, a technikát. Más termékeket ajánlunk zsíros, vagy érett bőrre. A sminknek nemcsak a felrakáskor kell tökéletesnek lennie, hanem órák múlva is. A bőrt minden sminkelés előtt a legtökéletesebb állapotra kell hozni, ami csak akkor sikerül, ha van személyreszabott, mindennapi bőrápolási rutinunk. Fontosak az extra kiegészítők, zsíros bőr esetén például egy kompakt púder vagy egy olajpapír. Egy szépségtanácsadás során több olyan termék is előkerül, amelyet az átlag fogyasztó nem ismer, vagy ha hallott is róla, nem tudja használni. Az elmúlt években a termékek és az eszközök nagyon gyorsan fejlődtek. Sokkal könnyebb a megfelelő ecsetekkel sminkkelni, mégis sokan még mindig kézzel tesznek fel egy alapozót, pedig bőven válogathatnának az üzletek polcairól.
Többször hallottam, hogy nem használ valaki rúzst, mert gyorsan lejön. Ha a megfelő terméket és technikát használjuk, például egy tartós rúzst a hozzá illő szájkontúrceruzával alákontúrozva, kibírja estig. Nem elhanyagolható kérdés az allergia sem, egyre többen allergiásak a termékek valamilyen összetevőjére. Ilyenkor még nehezebb a választás. De ha megfelelő primer termékekkel aládolgozunk a sminknek, csökkenthetjük az allergia kockázatát.

Mik azok a hibák, amiket legtöbben vétenek?

A leggyakoribb hibák az alapozókiválasztásánál vannak. Mindenki a színeket nézi, de előszőr az alapozó fajtáját kell kiválasztani, csak ezután érdemes megfelelő színt keresni. Legtöbben a kézfejükön tesztelik a termékeket, ami csalóka lehet. Az arcukon csak kevesen kezdenek kísérletezni, pedig ez lenne a legmegfelőbb. A szépségtanácsadásnál erre szakember segítségével van lehetőség. De az egyéb termék színek kiválasztása, saját tónusainkhoz igazítása is nehéz és gyakran találkozunk mellényúlásokkal. A piros rúzs, amit kevesen mernek hordani, megfelelő árnyalatban mindenkinek jól áll, de ezt bizony meg kell találni! Vannak olyan hibás technikák azonban, amik még mindig "divatban vannak" pedig valójában senkinek sem állnak jól. Ilyen például az alsó vízvonalban, szemceruzával kihúzott szem. Sokszor látom ezen kívül, hogy nehézséget okoz a szempillaspirál kiválasztása is. A reklámok azt sugallják, hogy az óriás kefével rendelkező spirál, gyönyörő, hosszú pillákat eredményez bárkinél. Aztán hazavisszük és csak maszatolunk vele. A spirál nagyon fontos eleme a kefe, ha ismerjük az adottságainkat és ehhez igazítjuk a vásárlást, valóban gyönyörű és hosszú pillákat kapunk.

Én az esetek 80%-ban a BB krém, kis pirosító,szempillaspirál, szemhéjtus sminket alkalmazom. Érdemes időközönként újragondolni a "signiture makeup-ot"?

Ezzel a gyors és látványos sminkkel semmi baj. De ezt is lehet jól és rosszul csinálni. Mérlegelni kell, hogy szükséges-e púder az alapozóra? Hova teszed a pirosítót, teszel-e alapot a tus alá? Ez jó kis rutin lehet, amit gyorsan alkalmazol és komfortosan érzed magad benne, de közel sem meríti ki a sminktípusokat, lehetőségeket. A legfontosabb, hogy ha megismered magad, ismered a termékeket, biztosan használod az eszközöket, mindig az adott alkalomnak megfelelően tudod magad kifesteni. Ha 5 perced van reggel, de az üzletben már szántál időt a megfelelő termék kiválasztására, tényleg gyorsan végzel. Más technikák és termékek kellenek egy nappali és egy alkalmi smink elkészítéséhez. Ehhez adnak tanácsot egy szépségtanácsadás során gyakorlott, profi sminkesek.

Mit foglal magába egy szépségtanácsadás?

Ez egy sokkal komplexebb szolgáltatás, mint ahogy sokan gondolják, hiszen egy jó smink sok tényező függvénye. Függ a személyiségünktől, az alkalomtól, a bőrtípusunktól, színtipusunktól, arc-, szem- és szájformánktól. Nem elhanyagolható a termék és eszközismeretünk sem. Gyakran előfordul, hogy a reklámokban, vagy a közösségi oldalakon látott termék nekünk nem megfelelő, de ez nem feltétlenül derül ki a megvásárlás előtt ha nem vagyunk tisztában az igényeinkkel és adottságainkkal.

Vásárolj dm Szépségtanácsadás Ajándékkártyát 3000 Ft értékben októbertől a kiválasztott dm üzletekben és regisztrálj az exkluzív szépségtanácsi időpontok egyikére!

A dm Szépségtanácsadás keretén belül 1 órás, profi sminkes vezetésével tudhatod meg, hogy mik azok a technikák, amik neked legjobban állnak, a helyszínen pedig beszerezheted az ehhez szükséges termékeket is, amik kiválasztásában szintén kapsz segítséget.

Foglalj időpontot online a szepsegtanacsadas.dm.hu oldalon!