Hogy készíts csirkét napról-napra úgy, hogy soha ne unj rá?

recept,csirke,húsgolyó,paradicsom Forrás: pinterest
Változatosan: felejtsd el a sztenderd csirkés ételeket és készíts inkább olyanokat, amelyekbe hagyományosan nem csirkehús szerepel, mint például ez az őrülten egyszerű parmezános húsgombóc.

Parmezános húsgombóc csirkéből

recept,csirke,húsgolyó,paradicsom,ebéd,vacsora
Forrás: pinterest

Parmezános húsgombóc csirkéből

Hozzávalók

  • ½ kg darált csirkehús
  • ½ csészényi zsemlemorzsa
  • ¼ csészényi parmezán (reszelve)
  • 2 ek. friss petrezselyem (felaprítva)
  • 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 nagy tojás
  • bors
  • 3 ek. olívaolaj (felosztva)
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 tk. chilipehely (zúzott)
  • 1 ½ csészényi mozzarella (felaprítva)

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tálban keverd össze a darált csirkehúst, a zsemlemorzsát, parmezánt, petrezselymet, a fokhagyma felét, a tojást, sót és borsot. Keverd addig míg egynemű nem lesz a massza, majd vizes kézzel, formázz belőle egyforma méretű gombócokat.

  2. Egy serpenyőben hevíts fel egy kanál olajat, majd süsd körbe benne a gombócokat nagyjából 5 perc alatt, végül szedd ki őket tányérra és pihentesd.

  3. Öntsd két kanál olajat a serpenyőbe, add hozzá a maradék foghagymát, majd egy perc után öntsd bele a paradicsomot és ízesítsd a chilivel.

  4. Tedd vissza a gombócokat a serpenyőbe, szórd meg mozzarellával, fedd le az edényt, majd főzd az egészet 10 percig.

  5. Ha a csirke elkészült és a sajt is megolvadt, szórd meg petrezselyemmel és tálald.
  6. Eheted kenyérrel, burgonyával, rizzsel vagy tésztával.

Forrás: delish

Ha szereted a KFC-s csirkét, megmutatom, hogyan készíthetsz otthon ízélményre a megszólalásig hasonlító, de jóval egészségesebb, fűszeres panírban sült csirkemellet, - combot és -szárnyat.