Híres anyukák, akik a várandósság alatt sem álltak le a mozgással

Borítókép: Híres anyukák, akik a várandósság alatt sem álltak le a mozgással Forrás: Getty Images
Natalie Portman, Penelope Cruz, Chrissy Teigen. Egyikük se hagyta abba a várandósság alatt a testmozgást. Hagyni, hogy az eleve bekövetkező testi változások túlságosan átformálják alakjukat? Azt már nem! Egyikük a táncra esküszik, másnak meg a gyaloglás jött be.

A test arra van kitalálva, hogy mozogjon. Rendszeres mozgással tehetünk a legtöbbet testi egészségünk megőrzéséért. A várandósság egy kivételes időszak. Ilyenkor óvatosabbak, kíméletesebbek vagyunk magunkhoz, ami teljesen rendben is van. Ám annyira kíméletesnek nem kell lennünk, hogy ne is mozogjunk.

Mikre figyelj:

  • Először is mindenképp beszéld meg az orvosoddal, hogy milyen sporttal kapcsolatos terveid vannak. Minden várandósság más: lehet, a barátnődnek remek és jót tesz a gyaloglás, de ez nem jelenti azt, hogy az neked is jól fog esni.
  • Hangolódj arra a ritmusra, amit a tested diktál. Nem most kell megmutatni, hogy milyen gyors vagy, ez az időszak úgyis a befelé figyelésről szól.
  • Figyelj a testi jelekre: ha szúr, ha rendkívül fáradt, aluszékony leszel, ha túl hamar jelentkezik a légszomj, szédülés kerülget vagy hüvelyi összehúzódásokat érzel, akkor azonnal stop! Egyik sem játék! Konzultálj az orvosoddal!

Rendszeres átmozgatás

A legjobbat akkor tesszük magunkkal és a babával, ha rendszeresen átmozgatjuk a testünket a 9 hónap alatt. Tudták ezt a világhírű kismamák is, akik lehet plusz kilókat sem szerettek volna felszedni, így végig aktívan mozogtak a várandósság alatt.

A híres fitt kismamák mozgástippjeit a galériában találod!