Heritage Malta múzeumok és intézmények újbóli megnyitása

Borítókép: Heritage Malta múzeumok és intézmények újbóli megnyitása
A COVID-19 járvány következtében bevezetett egészségügyi és higiéniai szabályoknak megfelelően az alábbi menetrend szerint nyitnak meg Máltán a Heritage Malta (Máltai Örökségvédelmi és Múzeumigazgatóság) által felügyelt múzeumok és intézmények.

2020. július 1-től


National Museum of Archaeology, MUZA, Fort St Elmo & National War Museum: ezek a múzeumok szerda-vasárnap 10:00-18:00h között tartanak nyitva és a BELÉPÉS jelenleg DÍJTALAN mindenki számára, további értesítésig.

2020. július 6-i héttől kezdődően

Tarxien Temples, Ggantija Temples, Hagar Qim & Mnajdra Temples, St. Paul’s Catacombs, Fort St. Angelo: ezek a múzeumok szerda-vasárnap 10:00-18:00h között tartanak nyitva (belépés 17:30-ig), és továbbra is belépődíj ellenében látogathatók.
Inquisitor’s Palace, Domus Romana, Hagrat, Skorba, Cittadella Múzeim és Látogatóközpont: ezek a múzeumok kedd-szombat 10:00-17:00h között tartanak nyitva (belépés 16:60-ig), és továbbra is belépődíj ellenében látogathatók.
Hal Saflieni Hypogeum 2020. július 6-tól minden nap várja a látogatókat. Jegyet kizárólag online lehet vásárolni, a last minute jegyeket is csak online értékesítik. Az audiovizuális bemutatóra jelenleg nem árulnak jegyeket. Július 6-tól július 19-ig a belépőket 50% kedvezménnyel lehet megvásárolni, ezt követően (július 20-tól) normál áron.
Az alábbi helyszínek továbbra is zárva tartanak folyamatban lévő munkálatok miatt:
· Ta` Bistra Catacombs
· Ta` Kola Windmill
· Fortress Builders
· Ghar Dalam
· Borg in-Nadur
· Martime Museum
· Palace Armoury & State Rooms
· National Museum of Natural History

2020. július 1-től bizonyos szabályok és feltételek is változnak

  • A kiállításokhoz tartozó audio guide-ok, 4D bemutatók, érintőképernyők nem használhatók további értesítésig, ez alól kivétel a Hypogeum.
  • Ruhatárak és zárható szekrények nem használhatók a helyszíneken, ez alól kivétel a Hypogeum.
  • A helyszíneken csak az adott helyet bemutató tájékoztató füzeteket helyezhetik ki a vendégek számára elérhetően.
  • Fizetni a helyszíneken kizárólag bankkártyával lehetséges, elsődlegesen érintésmentesen, amennyiben ez nem megoldható, a vendégek használhatják a bankkártya terminál nyomógombjait.

További információk: http://www.heritagemalta.org