Egy sor érdekesség a 75 éves Helen Mirrenről

Egy sor érdekesség a 75 éves Helen Mirrenről
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

7

75 éves a színház és a mozi egyik legnagyobb csillaga, aki máig megőrizte szépségét és méltóságát. Helen Mirren az élő példa rá, hogy – hiába bizonygatja a szépségipar az ellenkezőjét - a ráncok és a kor szebbé és vonzóbbá is tehet egy nőt, mint amilyen fiatalsága idején volt.

Mirren Jelena Vasziljevna Mironova néven született 1945. július 26-án. Orosz édesapja, Vaszilij brácsás volt a Londoni Szimfonikus Zenekarban, később taxisofőrként, járművezetőoktatóként, majd a Közlekedési Múzeum köztisztviselőjeként dolgozott. Édesanyja egy hentes lánya volt. Két testvére született: egy nővére, Kathleen, és egy öccse, Peter Basil, aki 2002-ben halt meg.

Gyerekként már számtalan iskolai produkcióban fellépett, 18 éves korában csatlakozott a Nemzeti Ifjúsági Színházhoz. Innen hívták a Royal Shakespeare Company-ba, és ezzel megkezdődött fényes színházi karrierje, ami a hetvenes-nyolcvanas évektől napjainkig tart. Rengeteg Shakespeare-darabban játszott, de repertoárja nagyon széles: szerepelt például az Egy hónap falun című Turgenyev-drámában, az Amalfi hercegnőben, a Csehov-féle Sirályban, a Phaedrában, és zenés darabokban is.

Nézd meg a galériánkat>7 kép
Helen Mirren 75
Tovább olvasok
Kép
Nyilván téged sem érdekel: az édeshármas kultúrtörténete

A hármas szex az egyik leggyakoribb erotikus fantázia: tízből kilenc felnőtt el-eljátszik a gondolattal. A megvalósításig sokkal kevesebben jutnak el. Mi olyan izgató és nehezen kivitelezhető a hármasban?

Kép
Palya Bea: „Netni vagy nem netni – ez itt a kérdés"

Megzabolázlak, betörlek, mint egy vadlovat – fenyegeti az internetet Palya Bea énekesnő, majd elmeséli, hogy miért nem olyan egyszerű ez.

Kép
Még most is csak 64 éves lenne Carrie Fisher

Mindenki Leia hercegnőként ismerte, pedig Carrie Fisher intelligens és sokoldalú személyiség volt.

Kép
Huzella Júlia: Miért kezdtem el hanyagolni az okostelefont

Huzella Júlia színésznőnek elege lett abból, hogy a telefonja szinte hozzánőtt a kezéhez. Úgy döntött, „lejön a szerről”, vagyis megpróbál okostelefon nélkül is létezni. Elmeséli, hogy sikerült.

Kép
Napi horoszkóp október 20.: a Mérlegek különös élethelyzetbe kerülnek, a Bakok a célegyenesbe fordulnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép
A gyereklélek sötét oldala, avagy miért lesz bántalmazó egy gyerek?

Miért bánt az, aki bánt? Mi hajtja mások megfélemlítése felé, miért nyer erőt abból, ha visszaél a gyengeséggel? Az iskolai zaklatások kapcsán általában az áldozatok szemszögéből pillantunk rá a témára, most azonban azt nézzük meg, hogyan érzi magát az elkövető.

Kép
Gyomorszorítóan hiteles novella a nők elleni erőszakról

A gyönyörűen megterített asztal mellett ültek és csendben kanalazták a fácánlevest. Pillantása az ezüst gyertyatartóra esett. Nászajándékba kapták. Benne egy szál fehér gyertya. Ahogy a férje szereti. Nézte a pislákoló lángot. Szinte megbűvölte. Bucsi Mariann író novellájából pontosan kiderül a nők elleni erőszak természetrajza.

Kép
Nem akartam anya lenni. De ennél jobb nem történhetett velem!

A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast adásunkban egy olyan anyuka lesz a vendégünk, aki nem készült édesanyának. Nagyon nem. Az anyaság aztán mégis megváltoztatta az életét.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem