Háztartási szerek, amik leszámolnak a koronavírussal

takarítás,fertőtlenítés,koronavírus Forrás: GettyImages
Tele a net téves információkkal arról, hogyan és mivel fertőtleníthetjük otthonunkat a koronavírus-járvány alatt. A szakértők szerint a következő szerek segítségével valóban leszámolhatsz a COVID-19 világjárványért felelős vírussal a különböző felületeken.

A közelmúltban mindenféle messzemenő következtetést olvashattunk arról, miként lehet leszámolni az otthonunkban, a COVID-19 vírussal. A treehugger.com szerint azonban ideje lenne körültekintőbben eljárni ezekkel a szerekkel, és bevetni azokat, amelyek bizonyítottan hatékonyak a fertőtlenítésben.

A Betegségkezelő Központok megjegyzik, hogy a jelenlegi bizonyítékok arra utalnak, hogy a vírus „napokig életképes maradhat a különféle anyagokból készült felületeken” és hozzáteszik:

A láthatóan szennyezett felületek tisztítása, majd fertőtlenítése a legjobb módja a COVID-19 és más vírusos légúti megbetegedésekért felelős betegségek megelőzésében.

Szerencsére a Környezetvédelmi Ügynökség azt mondja, hogy a koronavírus ilyen szempontból a legegyszerűbb vírustípus, hiszen, ha megbontjuk a vírus burkát, már nem képes tovább fertőzni” - mondja Stephen Thomas, az Upstate Medical University vezetője.

A tisztítás és a fertőtlenítés közötti különbség

A takarítás a baktériumokat és a szennyeződéseket is eltávolítja a felületekről, azonban nem pusztítja el őket, csak lecsökkenti a számukat, ezzel lecsökkenti a fertőzés terjedésének kockázatát is. A fertőtlenítéshez vegyszereket kell bevetni, azonban ezek a szennyeződéseket nem, csak a baktériumokat tüntetik el. Ezért nagyon fontos, hogy mindkettőt elvégezzük. Először tisztítsuk meg, majd pedig fertőtlenítsük a felületeket. És az is nagyon fontos, hogy legalább 10 percig hagyjuk száradni ezután a felületet.

A most következő vegyszereket és egyéb termékeket bátran bevetheted fertőtlenítés céljából a szakértők szerint.

Végezetül: mindig használj kesztyűt a takarítás és fertőtlenítés közben, majd pedig szabadulj meg tőle és alaposan moss kezet!

Forrás: treehugger.com