Hat A-listás híres ember, akik nem csak a filmvásznon voltak hősök

Borítókép: Hat A-listás híres ember, akik nem csak a filmvásznon voltak hősök Forrás: Getty Images
Bárkit utolérnek a filmvásznon. A legnagyobb bűnügyeket leplezik le a filmekben, és igen, van köztük olyan, aki a való életben is a bűnözők nyomába eredt már.

Azt mondják, Jean-Paul Belmondo halálával - aki szeptember elején hunyt el 88 éves korában - a klasszikus akcióhősök kora szinte véget is ért. Közismert volt, hogy a legveszélyesebb mutatványokat is saját maga hajtotta végre, nem igazán kért kaszkadőrt a forgatásokhoz. Minden tolvaj kézre került, és bármilyen szakadék felett átrepült, utómunkában végzett, különleges effektek nélkül. A ma élő filmszínészek közül Tom Cruise az, aki hasonlóan vakmerő és bárhonnan leugrik, átrepül: az 59 éves színész félelmet nem ismerve veti bele magát egy-egy veszélyes jelenetbe.

Ha nem is Cruise-i magasságokba törve, de számos nevet említhetünk a filmes szakmából, akik igazi akcióhősökként oldják meg a bűnügyeket a vásznon. És bizony vannak köztük olyanok is, akik a privát életükben sem tudják levetkőzni szuperhős jelmezüket és üldözőbe veszik a rendbontókat.

Galériánkban jöjjenek most azok az A-listás férfi színészek, akik a magánéletükben is van, hogy a bűnözők után futnak, vagy épp életeket mentenek meg!