Rengeteg hajam kihullott és lassan fogyok – ez elkeserítő. Vagy mégsem?

Borítókép: Rengeteg hajam kihullott és lassan fogyok – ez elkeserítő. Vagy mégsem?
Folytatom a videó blogomat a csőgyomor műtét segítségével elért fogyásról. Csupán 4 hónappal a gyomorszűkítő után már 16 kilóval voltam könnyebb, mégis kissé elkeseredtem, és úgy éreztem, hogy kudarcot vallottam.

Nagyon nehéz volt türelmesnek lennem, pedig azt a nagyjából 35 kiló felesleget, amivel nekiindultam a műtétnek, közel sem 4 hónap alatt szedtem fel. Mégis lassúnak ítéltem a tempót. Hogy megnyugtassam magam, újra átolvastam, és ebben a videóban el is mondom, mekkora kalória deficit kell egy kilónyi zsír leadásához – ez mindjárt választ is ad arra a kérdésre, miért nem hihetünk azoknak a fogyókúrás csodaszer reklámoknak, amik 1 hét alatt 8-10 kilós fogyást ígérnek. Az ugyanis fizikailag lehetetlen!

Egyébként a logikai megerősítésre még később is sokszor szükségem volt, hiszen a fogyás sosem egyenletes, sosem matematikailag modellezhető. Hullámzó, gyakori a nagyobb szünet, néha mintha fel is szaladna fél-egy kiló. Ennek azonban ésszerű, fizikai okai vannak.

Mindezt végigvettem a következő videóban, ahogy azt is igyekeztem megérteni, miért hullott közben csomókban a hajam. Nagyon ijesztő állapot volt, amikor szinte tincsek maradtak a a kádban minden hajmosás után. De erre is létezik megoldás!

Mindent összevetve 4 hónap alatt lényegesen vékonyabb lettem és sokkal tudatosabb!

A cikk szerzője Kéky Kira, 46 éves egészségügyi újságíró. 2018 nyarán végezték el rajta a gyomorszűkítő műtétet. A beavatkozás után másfél év alatt fogyott le a megcélzott súlyra. Történetét azért vállalta fel, hogy segítsen vele azoknak, akik hozzá hasonlóan az egészségük rovására híznak (és fogynak) éveken át, és akiknél a sleeve műtét elvégzése orvosilag is indokoltnak bizonyul. A beavatkozás a veszélyes tartományba eső testtömegindex esetében megfontolandó, 40-es BMI felett társbetegségek nélkül, 35-ös MBI felett csak társbetegségek megléte esetén végzik el.

Menj biztosra! Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint: