Tessék?! Ez az anyuka 5 darab hajgumi segítségével őrzi meg a józan eszét

Borítókép: Tessék?! Ez az anyuka 5 darab hajgumi segítségével őrzi meg a józan eszét Forrás: facebook
Az egyszerű gyereknevelési tippet több mint tízezren osztották meg.

Néha egy szülőnek tudatos lépéseket kell tennie, hogy megőrizze a nyugalmát és felnőtt tudjon maradni a szemtelen, lusta, égetnivalóan rossz kisgyerekével szemben. Mert hát ki, ha ő nem? Shauna Harvey a Facebookon osztotta meg, milyen trükköt alkalmazott, hogy meg tudja őrizni a nyugalmát – egy blogon olvasott erről korábban. Íme:

Valamilyen trükköt muszáj volt bevetnem, hogy megőrizzem a türelmemet a 4 éves fiammal szemben, aki ugyancsak próbára tesz. Ma 5 hajgumit húztam a csuklómra, és viseltem őket a felkeléstől egészen addig, hogy ágyba dugtam a gyereket. Az 5 hajgumi jelképez minden alkalmat, amikor elveszted a türelmedet vagy valami barátságtalan dolgot mondasz neki. Valahányszor ez megtörténik, egy hajgumit át kell tenned a másik csuklódra. Ahhoz, hogy visszakerüljön a hajgumi, 5 kedves/pozitív dolgot kell tenned a gyerekkel kapcsolatban (tánc, éneklés, együtt olvasás stb).

Azt olvastam, hogy minden negatív reakció után 5 pozitív reakcióra van szükség ahhoz, hogy a pozitív kapcsolat helyreálljon.

Addig fogom alkalmazni ezt a módszert, amíg automatikus szokássá nem válik. Hihetetlenül stresszes állapotban voltam, a fejemet vertem a falba, mert nem értem, hogy a 4 éves fiam miért beszél tiszteletlenül velem és miért nem hallgat rám. Szinte minden nap a sírás kerülgetett. A nap végén az eredeti helyükön voltak a hajgumik – a jobb csuklómon. Nagyon büszke vagyok magamra, amiért türelmet tudtam gyakorolni a fiammal szemben. Tudom, hogy ez még csak az első nap, de remélem, hogy ez javítani fog a kapcsolatunkon és a kommunikációs képességeinken.

Te kipróbálod a hajgumis módszert?
Mindenképpen
Én nem hiszek benne
Fontolgatom
Nincs gyerekem, talán majd a munkahelyemen :)