El a kezekkel a hajamtól! Videójátékot készített egy nő, mert elege lett abból, hogy mindenki tapizza a göndör sörényét

Borítókép: El a kezekkel a hajamtól! Videójátékot készített egy nő, mert elege lett abból, hogy mindenki tapizza a göndör sörényét
„De jó a hajad! Mivel mosod? Megfoghatom?”

Ilyen kérdésekkel találkozik lépten nyomon bárki, aki terebélyes, sűrű, göndör hajkoronával rendelkezik. És persze tapizzák is a haját rendesen, bárhol járjon is, akár az utcán, utazás közben, barátnők, idegenek, bolti eladók, bárki.

Na, ettől sokallt be az amerikai Momo Pixel (ez feltehetően művésznév), aki tulajdonképpen a saját élményei alapján készített videójátékot meglehetősen retrós látványelemekkel. A Hair Nah lényege, hogy egy éppen a reptéren beszállás előtt álló nő haját próbálják tapizni a képbe bele-belenyúlkáló kezek, és a játékosnak egérkattintással (vagy kurzorgombokkal) kell leszerelni őket. Persze a kezek egyre gyorsabban és sűrűbben jönnek, azaz a játék nehézségi szintje, ahogyan az már lenni szokott, fokozatosan emelkedik.

A játékos bejelentkezéskor kiválaszthatja, hogy milyen bőrszínű és hajzatú szereplőt szeretne, és ha ez megvan, már csak élveznünk kell a 80-as évek stílusában készült látványt és zenét. Persze a magam részéről elég hamar elvéreztem.

Ide kattintva próbálhatjátok ki a Hair Nah-t – garantáltan eszetekbe sem jut majd ezután kéretlenül megérinteni valakit!

A 90-es és 2000-es évek legjobb videójátékai – kattints a galériára!