Hadas Krisztina: Anyasors

Borítókép: Hadas Krisztina: Anyasors
Hadas Krisztina új könyve nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy vallomást fogalmazzon meg az anyaság nehézségeiről, kudarcairól és legszebb pillanatairól.

A szerző vérbeli riporter: beszélgetései során arra volt kíváncsi, milyen ma anyának lenni Magyarországon. Ezt kutatja a 2013 óta futó Jön a baba című televíziós sorozatában, és erre volt kíváncsi könyvében az Anyasorsban is, ahol tizenegy különböző élethelyzetet, tizenegy női sorsot mutat be kendőzetlenül és őszintén, a maguk valóságában. A megszólaló anyák közül van olyan, aki elvált. Van, akit elhagytak. Van igazi nagy túlélő és újrakezdő is. A történetekből sokféle családot és sokféle párkapcsolatot ismerhetünk meg, és ezerféle személyes tragédiát. Ami közös bennük, az a küzdelem. A törekvés, hogy a maga kihívásaira mindenki a legjobb megoldást találja meg.

Mindez egy végtelenül empatikus, a szereplők minden rezdülésére figyelő újságíró szemén keresztül tárul az olvasó elé. Hadas Krisztina megejtő és lenyűgöző odafigyeléssel fordul interjúalanyai felé: úgy igyekszik megérteni személyes történetüket, korlátaikat és gyarlóságaikat, s úgy éli át örömeiket, mint talán senki. Így válhat ez a kötet magával ragadó beszámolóvá az egyik legkülönlegesebb létállapotról, amit anyaságnak hívunk.

Hadas Krisztina újságíró, szerkesztő, riporter, a Jön a baba Hadas Krisztinával dokureality főszerkesztője, műsorvezetője. 1999-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós szerkesztő és adásrendező szakán. 1992-ben a Magyar Rádiónál kezdte pályafutását, televíziós karrierje pedig két évvel később kezdődött a Magyar Televíziónál. 1997-től dolgozik a kereskedelmi televíziózás területén. 2012-ben jelent meg első könyve Egy tökéletlen anya naplója címmel.