Hab: csak egy romkom, mégis élni tanít

Hab: csak egy romkom, mégis élni tanít

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Szokták mondani, hogy egy romantikus vígjáték minőségéről egyféleképpen lehet tévedhetetlen ítéletet mondani: az a kérdés, dúdol-e az ember a vetítés végén, amikor kimegy a moziból.

Az Amélie csodálatos élete után a fél mozi fennhangon dalolt, hát most itt az újabb dalolós mozi! A Hab nézői – nemüktől, családi állapotuktól függetlenül – biztos feldobva gondolnak majd vissza a filmre, és egy jó darabig az egész világot másnak látják majd. Színesebbnek. Szellemesebbnek. Játékosabbnak és boldogabbnak.

Oké, csak egy romkom, mégis élni tanít.

Mert arról szól, hogy egy nő (a különleges mosolyú Kerekes Vica) legalább olyan hatásfokkal hajlítja meg maga körül a valóság szabályait, mint valaha Keanu Reeves a Mátrixban. Csak ő sokkal egyszerűbben és szelídebben csinálja. A saját cukrászdájában készít egyedi sütiket nagy szeretettel és kevés haszonnal. Ahhoz, hogy elkerülje a csődöt, kölcsönt kell szereznie, a támogatást viszont csak családoknak adják: ezért beszél rá egy ismerős férfit, hogy adja ki magát a párjának, plusz egy hétre a fiának fogad egy kissrácot.

Kép

Ezzel persze beindítja a hazugságok végtelen, egyre durvuló sorozatát, amitől neki egyre rosszabb, a néző pedig egyre jobban élvezi a helyzetet. Nemcsak a hazugságvihar miatt, nemcsak a biztosan a következő nagy magyar mozisztárrá váló, Mátray László miatt, hanem azért is, mert kalandjai során a cukrászlány sok más, hitelre hajtó családdal ismerkedik meg: a duci fitneszben, az ősmagyar jurtaszaunában utazik, de mindegyikük különleges, hiteles és mégis nagyon szórakoztató.

És miközben ezer olyan részlet tűnik valóságosabbnak, mint a legtöbb magyar filmben, az egészet átlengi valami elvarázsolt, boldog bolondság. A film színei, hangulatai, zenéi, ötletei mind azt sugallják, hogy nem szabad belenyugodni a szürkeségbe: a szerelemben, a barátságokban, a munkában is a színesebbet, az érdekesebbet kell választani. Még szerencse, hogy vannak olyan filmek, mint a Hab, és néha emlékeztetnek erre.

Szeptember 10-től új romantikus vígjáték a mozikban!

Tovább olvasok
Kép
SJP ismét bebizonyította, hogy a karantén nem mentség a magas sarkú hanyagolására

Sarah Jessica Parker életteli, vibráló színekkel és csábos magas sarkúkkal dobja fel ezt a nyomasztóan sötét évet.

Kép
A szemem láttára pofozta fel a gyerekét – mit kéne tennem ilyenkor?

Menjek oda, avatkozzak be? Fogjam le a kezét és oktassam ki? Vagy inkább maradjak szép csendben, és álljak odébb? Ne tétlenkedj, cselekedj, ha megvédheted – bátorít az UNICEF, melynek szakemberei egy kisokost állítottak össze, hogy a gyermekbántalmazás kapcsán felmerülő, mindennapos kérdésekben segítsenek eligazodni. Azt is leírják, konkrétan mi mindent tehetsz, ha a környezetedben ilyesmit tapasztalsz.

Kép
5 ajándéktipp, amitől jövőre még ennél is szebbek lehetünk!

Virágot a virágnak, szépségápolási terméket a szép nőnek. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden nő számára egy olyan dolog, amitől aztán a következő évben még szebbek lehetünk.

Kép
Pozitív lettem, aztán negatív, és végül megint pozitív – 100 százalék táppénz, na az nincs

Hogyan lettem pozitív, aztán negatív, aztán megint pozitív? Kacskaringós Covid-történet következik.

Kép
Egyhétvégés sorozatok, amik elviselhetőbbé teszik a karantént (is)

2020-ban a sorozatok rabjai lettünk. Összegyűjtöttünk néhányat közülük, melyeket semmiféleképpen nem érdemes kihagyni ebben az évben!

Kép
Álmomban már megint terhes voltam. Ez mégis mit jelent?

Veled is előfordult már, hogy azt álmodtad, babát vársz? Aggodalomra semmi ok, általában mindig pozitív dolgot jelez.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem