Ha nem mondom ki, hogy rossz bezárva, megfulladok

bezártság,karantén,egyedüllét
Forrás: GettyImages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha jellemeznem kellene magamat, azt mondanám: olvasd el Villon: Ellentétek balladája című művét. Imádok egyedül lenni, mégis társaságra vágyom, szükségem van csendre, de az őrületbe kerget. Képes vagyok sírni egy videón, de a szótáramban nem szerepel az, hogy szeretlek. Valami most mégis változik…

Ilyen vagyok, elfogadtam magam, tudom, hogy nem vagyok egy könnyű eset. Ha valaki nem érti a működésem, inkább elmagyarázom neki, hogy megértse. Nem mindig tudok mit kezdeni például a fizikai kontaktussal. Hacsak nem a pasim az. Nem tudok mit kezdeni azzal, ha valaki azt mondja, szeretlek, vagy, hogy hiányzol. Hacsak nem a pasim az. Nem tudok mit kezdeni az érzelgősködéssel, hacsak nem a pasim az – talán még akkor sem.

Azonban most épp nincs pasim, a szeretteimet és a barátaimat hetek óta nem láttam fizikai valójukban, egyedül a nővérem van mellettem, akihez két hete átköltöztem, hogy egyikünk se legyen egyedül a jelenlegi helyzetben. Sokat dolgozom, és gondolkodom.

Amennyire bezárva érzem most magam, annyira érzem bezárva magam a saját fejembe is, és azt hiszem, ezzel most sokan vannak hasonlóan. Kezdek ráébredni, milyen félelmetes is az, ahogyan elnyomjuk a gondolatainkat és az érzéseinket, nyomkodjuk a telefonunkat, egymás után pusztítjuk az újabb és újabb sorozatokat, vásárolgatunk, mindegy mit csinálunk, csak ne legyünk összezárva saját magunkkal. (Habár a legtöbbször valószínűleg nem tudatosan tesszük.) Szerintem ez az egyik oka annak, amiért ilyen nehezen bírjuk most a négy fal között. Nem szoktuk meg, sem azt, hogy több időnk van gondolkodni, sem pedig azt, hogy egyedül vagyunk.

Ami az utóbbi napokban történik velem/bennem, azt azonban még így is nehezen tudom hova tenni. Mintha minden egyes napom ugyanaz lenne, mintha én lennék az Idétlen időkigfilmfőhőse. Egyedül az esték zökkentenek ki kicsit ebből az állapotból, amikor minden elcsendesül, és a munka már nem nyomja el a hangokat a fejemben. Azokat, amiket nem hallottam korábban: hogy milyen hálás vagyok a barátaimért és a családomért, hogy mennyire hiányoznak, és hogy milyen jó lenne hosszasan megölelni őket, úgy beszélgetni, hogy közben fogjuk egymás kezét, vagy csak kedvesen megsimogatjuk egymás arcát, haját. Egyre erősebb bennem ez az érzés, amit jelenleg csak szavakkal tudok orvosolni. Hogy kész vagyok-e rá? Ha nem akarok megfulladni, előbb-utóbb meg kell tennem, addig pedig marad az elmúlt napok „armageddonozása”. Remélem már nem sokáig..

gif

Öt könyv, ami lehoz a mobilozásról

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Öt könyv, ami lehozott a mobilozásról
Tovább olvasok
Kép
A négygyermekes Szántó Cecília őszinte festményei az anyaságról

Négy fiú mellett kinek van ideje hobbira? De formáljuk át a kérdést: kinek ne lenne szüksége négy gyerek mellett valami olyan alkotó tevékenységre, ami kikapcsolja, feltölti, ami csak az övé?

Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kép
A férjem és én összejárunk az exférjemmel és a feleségével

Vasárnapi ebéd. „Ideadnád, kérlek, a salátát?” Idill. Tőlem balra a férjem, jobbra a volt férjem. Velem szemben a volt férjem új felesége.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem