Gyuri bácsi szerint koronavírus ellen nincs gyógynövény, de...

gyuri bácsi,bükki füvesember,gyógynövény,koronavírus Forrás: gyorgytea.hu
A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat: Gyuri bácsi otthon marad, és másokat is erre kér – olvasható Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember üzenetében.
Immunrendszerünk működését, csakúgy, mint belső szerveinkét, nem tudjuk befolyásolni. Támogathatjuk viszont a munkájukat gyógynövények hasznos hatóanyagaival. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy erős, egészséges szervezet könnyebben felveszi a harcot a kórokozókkal, mint egy legyengült, elhanyagolt fizikumú test.

„Sajnos nem ismerek olyan gyógynövényt, ami erre a vírusra hatásos lenne. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy karban tartjuk az immunrendszerünket.”

A gyorgytea.hu oldalon Gyuri bácsi lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának a videóját is láthatjuk, aki, mint mondja, édesapja nevében is beszél, amikor azt mondja: a koronavírust nem tudjuk gyógynövényekkel gyógyítani. A védekező rendszerünk támogatására viszont ajánl olyan gyógynövényeket, amelyeket már régóta használ a népi gyógyászat. Ilyen például a vírusölő tulajdonságairól ismert diólevél, orbáncfű és citromfű, vagy az immunerősítő hatással bíró csipkebogyó, fürtös menta vagy a kakukkfű alkoholos kivonata.

Forrás: gyorgytea.hu
Lopes-Szabó Zsuzsa és Szabó Gyuri bácsi

A citromfű kitűnő idegerősítő, nyugtató, altató, görcsoldó. Vizeletkiválasztó, szélhajtó és izzasztó hatása is van. Nyugtatja a méhet, a szívideget, a gyomor- és emésztőrendszert.

A diófa leveléből készült teát elsősorban gyulladásgátlóként használjuk. Belsőleg mandula-, orrmandula gyulladásra javasolt, de vastag-és vékonybélgyulladásra, gyomorhurutra, bélférgességre is kiváló. Cisztát, miómát vagy endometriózist együttesen belsőleg és külsőleg (pakolással és öblögetéssel) tud gyógyítani. Étvágyjavító, vértisztító. Mosogatással ajánlott bőrkiütésekre, lábszárfekélyre és egyéb, nehezen gyógyuló sebekre. Külsőleg van szemtisztító hatása is.

Az orbáncfű teája gyomorideg, depresszió, pánikbetegség kezelésére eredményesen alkalmazható. Nyugtató hatása miatt fekélybetegség esetén is ajánlott. Kiváló immunerősítő hatású. Olaja kiváló sebgyógyító hatású. Már nem vérző műtéti hegekre, égési sebekre lehet kenni.

A gyógynövények pontos alkalmazását ellenőrizd a gyorgytea.hu oldalon!

A bükki füvesembert saját bevallása szerint nem viseli meg a bezártság, hiszen egyébként is sokat van otthon, és most van ideje olvasni, tanulni. „Figyelem a híreket is, sokan keresnek telefonon, gyorsan eltelik a napom” – mondja. S hogy mi a legrosszabb a karanténban? Gyuri bácsi válasza: „Hát az, hogy nem tudok emberek közé menni és személyes tanácsadást tartani.”

A csipkebogyó sokféle vitamint tartalmaz, de leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres. Tízszer annyi C-vitamin van benne, mint a citromban. Emellett van benne A-, B-, K- és P- vitamin is, a magjában pedig E-vitamin. Immunerősítő hatása van, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Hidegen áztassuk, hogy ezek az értékes vitaminok ne illanjanak el. Érfalerősítő hatása is van.

A fürtös menta kiválóan alkalmas a megfázásos és légúti megbetegedések megelőzésére, gyógyítására. Immunrendszer erősítésére napi egy csészével rendszeresen fogyasztható. Betegség esetén napi 2-3 csészével is lehet inni belőle. Emésztésjavító és nyugtató hatású is egyben, mint minden mentaféle. Napi két csésze tea fogyasztása használhat narancsbőr ellen. Élvezeti teának, nyáron hűsítő üdítőnek is kiváló, mivel jó az íze és korlátozás nélkül, bármeddig iható.

A mezei kakukkfű alkoholos kivonata lázzal nem járó meghűléses, illetve felső légúti betegségek esetén alkalmazható.

Hatóanyagai köptető, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és hörgőgörcsoldó hatásúak. A mezei kakukkfű általános immunerősítő tulajdonságánál fogva növeli a szervezet védekezőképességét, ellenálló képességét. Megszünteti az általános gyengeségérzetet.

A gyógynövények pontos alkalmazását ellenőrizd a gyorgytea.hu oldalon!

Közben itt a tavaszi fáradtság is. Ezek a teák segíthetnek elűzni!