10 tipp, hogy gyorsabban és egészségesebben nőjön a hajad

hajnövekedés,egészséges haj,szép haj,hajápolás
Általában a hajunk havonta 1-1,5 centit nő, így egy egész örökkévalóságnak tűnik, mire a rövidre vágott frizurád megnő. De ezekkel az egyszerű tippekkel a hajhagymáknak lendületet adhatsz és felgyorsíthatod a folyamatot.

A fejbőröddel kezdd!

Nem újdonság, hogy a hajunk akkor erős, ha a fejbőrünk egészséges. Egy nem rég készült tanulmány szerint, a rendszeres, napi fejbőr masszázs fokozza a hajszálak vastagságát. Szánj rá naponta öt percet, hogy alaposan átmasszírozd!

Ápolással told ki a vágást!

Tévhit, hogy 6-8 hetente muszáj hajat vágatni. Ha jó minőségű sampont, balzsamot használsz, és rendszeresen teszel a tincseidre ápoló pakolást, és a hajformázáshoz használsz hővédő sprayt vagy krémet, akár félévente is elég, ha vágatsz a végekből. Vannak, akik a holdnaptár szerint járnak fodrászhoz, és arra esküsznek – egy próbát megér, hátha neked is bejön.

A selymen selymesebb

A selyem évszázadok óta ismert bőrápoló hatásáról. Nem véletlen a selyem párnahuzat sem, amin ha forgolódunk, nem súrlódik, kócolódik a haj, ezáltal nem is töredezik, ráadásul a frizurád is jobban tartja a formáját.

hajnövekedés,szép haj,egészséges haj,hajápolás

Napi egy hőhatás

Sose használj ugyanazon a napon hajvasalót, amikor hajszárítóval szárítod meg a hajunkat, mert a fokozott hőkezelés lelassítja a hajnövekedést. Ha mindenképpen kell hajvasalót vagy hajsütővasat használnod, inkább a levegőn, magától hagyd megszáradni tincseinket és csak utána formázz.

Hagyd pihenni!

Hajtípustól függ persze, de a sok mosás és formázás következményekkel járhat, ezért ha tudod, csökkentsd a szükséges minimumra. Fontos, hogy jó minőségű termékeket, hővédőket és biztonságos, optimális hőmérsékletre beállítható hajformázó készülékeket használj, amik óvják a kutikulákat.

Lejjebb a copfot!

Az alacsonyan összefogott és laza lófarok az ideális, míg a szorosan lesimított, magasra rakott variációktól a hajtőnél és a tarkónál töredezetté válhat a hajad. De összességében véve a gyakori copf, pláne, ha szoros, mindenképp megtöri a hajszálakat.

Ügyesebben a kefével!

A természetes sörtéjű kefékbe megéri beruházni. Egyrészt stimulálják a fejbőrt, ezáltal több tápanyag jut el a hajhagymákhoz, amitől egészségesebb, erősebb tincseid lesznek. Továbbá, a hajkefével a haj természetes olajai egyenletesen eloszlanak a frizura egészén, melynek köszönhetően kellő nedvességhez és védelemhez jutnak a külső hatásokkal szemben. A lényeg, hogy gyengéden fésüld, lentről kezdve fokozatosan haladva felfelé, és így bontsd ki az esetleges gubancokat.

Vállald be a sötétebbet!

A szőkítés mindig megviseli a hajszálakat, sokkal könnyebben válnak töredezetté. Különösen, ha nagyon világos szőkére pályázol, a minél rövidebb fazon a legjobb választás, hogy épek maradjanak a tincseid. Gondold tehát újra, amikor világosítani szeretnél, és válassz inkább egy pár árnyalattal sötétebb tónust.

Öblíts ecettel!

A tapasztalatok szerint a hideg vizes hajmosás jobbat tesz a tincseidnek, mint a meleg, ráaádásul, ha mindezt még egy kis almaecettel is kiegészíted, még fényesebb lesz a hajkoronád, ugyanis segít bezárni a kutikulákat.

Kerüld a pótlékokat!

Ha a hajnövesztés a cél, a hajhosszabbítás nem a legszerencsésebb megoldás, maximum ideiglenesen, különleges alkalmakra egy kevésbé tartós variációt ajánlunk. A póttincsek nagyon nehezek, a hajtöveknél megtörhetnek a hajszálak tőle.

Íme pár frizura tipp, ami állítólag minden férfinek tetszik: