Tessék begolyózni: gyors és egészséges nassolnivaló csoki helyett

Borítókép: Tessék begolyózni: gyors és egészséges nassolnivaló csoki helyett Forrás: Forrás: a szerző
Túl közeli kapcsolatot ápolni a hűtőddel nem jó. Főleg a napjában többször is felmerülő „csak valami kis édeset ennék” epizódok veszélyesek.

A következő recept sem teljesen kalóriaszegény, de annál egészségesebb. A gumicukornál például annyival, hogy zongorázni lehet a különbséget.

Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 200 gr finomszemű zabpehely
  • 10-12 szem datolya
  • 2 evőkanál méz (elhagyható)
  • 200 gr kókuszreszelék
  • 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
recept,édesség
Forrás: Plachi Franciska
Egészséges nassolnivaló

Elkészítés:

Hámozd meg és szeleteld fel a banánokat, majd magozd ki a datolyákat (persze, csak ha van bennük mag) Amennyiben kissé kemény datolyákkal van dolgod, áztasd be őket langyos vízbe egy fél órára. Ezek a gyümölcsök egyébként desszerted természetes édesítői lesznek.

A zabpelyhet, banánt és datolyákat, továbbá a mézet (amennyiben úgy érzed nem lenne elég édes a massza) adagold bele egy turmix gépbe vagy aprítóba és daráld össze. Ez a folyamat addig tart, míg a hozzávalók egyneművé nem válnak, ragacsos tészta állagúvá.

Ez adja az energia golyók alapját. Jelen esetben egy kis kókuszreszelékkel gyúrd tovább, ahogyan a videóban is látszik, de aszalt gyümölccsel, fahéjjal, kakaóval bármivel tovább ízesítheted.

Amint összegyúrtad az egészet, 1 órára tedd hűtőbe, hogy jobban formázható legyen.

Nedves kézzel formázz golyókat és hempergesd meg kókuszreszelékben vagy holland kakaóban. Itt is a kreativitásodra bízok mindent, használhatsz fahéjat vagy akár darált mogyorót is köntösként.

Forrás: Éva magazin
Éva mentes konyhája

A végeredmény szuper gyors édes kis semmiség, ami szebbé teszi a napod és növeli az energiabeviteled is. Gyerkőcöknek is tökéletes tízórai vagy uzsonna kiegészítő nasi.

Ha begolyóznál a home office-ban, dobj be belőle párat!

A recepthez videó is készült, nézd meg!