4 gyógyszermentes tipp fejfájás ellen

Borítókép: 4 gyógyszermentes tipp fejfájás ellen Forrás: Getty Images (Tetra Images)
Nyilall, feszít, szorít, hasogat? A fejfájás mindenkit elér legalább egyszer. Többféle kiváltó oka lehet, azonban nem szükséges azonnal a gyógyszer után nyúlni. Van más megoldás is.

A koponyában található erek és idegek, a nyak és fej izmai mind-mind szerepet játszhatnak egy esetleges fejfájás kialakulásában. A rengeteg kiváltó okból kiindulva több fajta fejfájást is megkülönböztethetünk.

  • Az úgynevezett cluster fejfájás nagyon hirtelen, általában előzetes jel nélkül érkezik.
  • A migrénes fejfájás lüktető érzéssel jelentkezik, sokszor hányingerrel és hányással.
  • A migrénes fejfájás egy súlyosabb esetét aurás migrénnek nevezi a szakirodalom, kéz- és arczsibbadással, valamint látászavarral párosul.
  • A tenziós fejfájást úgy lehet leírni, mintha egy pánttal körben szorítaná valaki a koponyánk.
  • Az úgynevezett trigemino-autonom fejfájás, szintén hirtelen csap le ránk és általában az egyik oldalon jelentkezik csak.

Kíméljük a szervezetünk! Mielőtt gyógyszerhez nyúlnánk csináljunk végig pár nagyon egyszerű, de hatásos praktikát.

A galériánkban négy tippet gyűjtöttünk össze a gyógyszermentes fejfájás elűzéséért.

Amennyiben a fejfájás mögött ízületi-, izomfájdalom húzódik meg. Ezek eredhetnek a gerincből, a nyakból vagy a vállból is. Az ilyen fajta panaszokat sokszor enyhítik a gyógynövényeket tartalmazó krémek. A menta, a rozmaring, a gyömbér vagy a hegyi árnika fájdalomcsillapító hatással bír.

Forrás: https://joynapok.hu/?utm_source=eva&utm_medium=referral&utm_campaign=cikk_egeszseg

Ha Te vagy valamely szeretted is hasonló panaszokkal küzd, van egy jó hírünk. A december 3-5. között futó, JOY-Napok Xmas Special alatt most -15% kedvezménnyel juthatsz hozzá egy Perozin ajándékcsomaghoz. Annyi a dolgod, hogy letöltöd a kedvezményre jogosító kupont a joynapok.hu oldalról vagy a ShoppieGo-n keresztül.

Ha a fejfájásodon a gyógyszer sem segít vagy eleve nem is szeretnél bevenni, akkor próbáld ki a következő 6 jógapózt fejfájás ellen!