Gyógyír a sebekre: kórházakat támogat az Oriflame

Gyógyír a sebekre: kórházakat támogat az Oriflame

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nagyon sokan, nagyon sokféleképpen vették ki a részüket a koronavírus elleni küzdelemből, a frontot azonban az egészségügyi dolgozók tartották. Az Oriflame közel 10 millió forint értékben 5 ezer szappannal, testápolóval, arckrémmel és tusolókrémmel köszönte meg önzetlen és kitartó munkájukat. Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szerint a mostanihoz hasonló összefogásra korábban még nem volt példa.

Sok más, felelősen gondolkodó márkához hasonlóan az Oriflame is mindent megtett azért, hogy a járvány alatt is megfelelő körülményeket biztosítson a munkatársainak, és a vásárlók is biztonságosan kaphassák kézhez megrendelt termékeiket. A svéd márka csapata azonban úgy gondolta, ennél többet is tehetnének, ezért elhatározták: június első hetében 5 ezer szépségápolási terméket osztanak szét a hazai orvosok, nővérek, asszisztensek és ápolók között – csaknem 10 millió forint értékben. „A veszély enyhülésével kötelességünknek éreztük, hogy köszönetet mondjunk az egészségügyi dolgozóknak fáradhatatlan és odaadó munkájukért" – mondta Kardics Beáta, az Oriflame Magyarország marketingvezetője.

Az arckrémet, szappant, balzsamot, testápolót és tusolókrémet tartalmazó csomagokat azok a budapesti intézmények kapták, melyeket a járvány a legintenzívebben érintett: a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete, az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelője, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. A szeretetcsomagokba olyan, organikus forrásból származó higiéniás termékeket válogattak, amelyeket az Oriflame kifejezetten a túlságosan igénybe vett bőr ápolására, táplálására fejlesztett ki. Használatukkal az egészségügyi dolgozók is visszakaphatnak valamennyit abból a törődésből, amit mindannyiunknak adtak.

Pontosan erről, a felelősségteljes gondolkodásról és gondoskodásról szól az Oriflame, amit a svéd márka több mint 50 éve képvisel. „Mi az Oriflame-nél a kezdetektől fogva hiszünk a közösség erejében. Abban, hogy együtt nemcsak saját magunkon segíthetünk, de egymás életét is szebbé varázsolhatjuk. Az egészségügyi dolgozók pedig éppen ezt tették. Hálásak vagyunk érte" – fogalmazott Kardics Beáta.

Az összefogást emelte ki Dr. Szlávik János is, amikor a kórház dolgozói nevében átvette a cég csomagjait. A járvány kirobbanása óta olyan mértékű szeretetben van részük, amelyre egyáltalán nem számítottak. „Minket dolgozókat is megvisel a járvány mind fizikailag, mind szellemileg, mind pedig lelkileg. A pandémia kezdete óta azonban korábban soha nem tapasztalt figyelmet és támogatást kapunk az emberektől: pénzbeli adományok, szakmai eszközök, meleg- és hidegétel csomagok, virágok, kozmetikai szerek és a legkülönbözőbb felajánlások érkeznek felénk. Rendkívül sokat jelent számunkra, hogy a megfeszített munkatempó és a túlórák közepette mégis érezzük, hogy nem egyedül küzdünk meg a járvánnyal, hanem rengetegen támogatják és segítik a munkánkat, segítenek embernek maradni" – mondta Dr. Szlávik János.

A képen balról: Dr. Kiss-Dala Noémi, Dr. Szlávik János, Kardics Beáta
A képen balról: Dr. Kiss-Dala Noémi, Dr. Szlávik János, Kardics Beáta

A kórházak a járvány ideje alatt még nagyobb hangsúlyt fektettek a higiéniás előírások betartására. Védőfelszerelések tetőtől talpig, naponta többször cserélve, szigorú beöltözési szabályok és a korábbinál is alaposabb kézfertőtlenítés jellemezte a mindennapjaikat. „Ezúton is köszönjük szépen a termékfelajánlást, amelynek nagy hasznát fogjuk venni a mindennapi életünk és munkánk során, hiszen a járvány elleni védekezés a személyes higiéniánál kezdődik" – hangsúlyozta Dr. Kiss-Dala Noémi, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető helyettese.

Tovább olvasok
Kép
A 10 legfeleslegesebb konyhai eszköz, ami mégis sok háztartásban megtalálható

Na, neked megvan valamelyik ezek közül? Esetleg több is... A joy.hu összeállítása.

Kép
Napi horoszkóp október 24.: a Bikák versenyhelyzetben bizonyíthatnak, a Szüzek átadhatják magukat a pihenésnek

Ma sem érdemes kihagynod a horoszkópod, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem