Sokkal könnyebb elcsalni a gyerekedet, mint hinnéd

gyerek,gyerekrablás,kutya,kísérlet,anya,tükk,videó
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

B

Biztosan elmondtad már a gyerekednek, hogy sose álljon szóba idegenekkel, de vajon tisztáztad-e vele, hogy ki számít idegennek? A videóban szereplő gyerekek számára például ez nem volt egyértelmű.

Játszd csak le a videót – nagyon tanulságos –, és ha elég nagy már hozzá a gyereked, akkor akár együtt is megnézhetitek, és mindjárt meg is beszélhetitek.

  • Szülői rémálom, hogy valaki elcsalogathatja magával a gyereket. A szorongás azonnal pánikba csap át, ha a gyerek akár csak két percre elkavarodik mondjuk a hipermarketben vagy a parkban. Nyiván minden szülő igyekszik beszélgetéssel elejét venni a problémának: elmagyarázzuk, hogy idegenekkel soha, sehová. Nincs is ezzel gond, a legtöbb gyerek látszólag megérti, hogy miért veszélyes ismeretlenekkel szóba elegyedni. De aztán elég lehet egy cuki kutya, és borul minden...

Láttad? Kivétel nélkül minden gyerek bedőlt a kutyás férfinak. Ne ess kétségbe, devalószínűleg a te gyereked gyanakvását is elaltatná egy szép kis pudli. Úgyhogy jobban teszed, ha még egyszer nekifutsz az idegen kérdésnek, ezúttal kicsit felkészültebben.

  • Nagyjából négy éves korú gyerekkel érdemes a témáról először beszélgetni, a fiatalabb csöppségek ugyanis még nincsenek tisztában egy sor fogalommal, amire szükséük lenne ahhoz, hogy értsék az alapszituációt.
  • Az iskolás-korú gyerekek már tudják, hogy kik számítanak idegennek, és mit jelenthet, hogy valaki veszélyes.
  • Kezdd azzal, hogy elmagyarázod, kik a biztonságos felnőttek: a nagyszülők, nagynéni, nagybácsi stb.
  • Mondd el, kik azok, akiktől segítséget lehet kéri baj esetén: egy másik megbízható szülő, egy tanár, iskolai tanácsadó
  • Tanítsd meg arra, mit tegyen, ha egy áruházban elveszítitek egymást: pl. várjon meg a pénztárnál és ne mozduljon
  • Ha már akkora, hogy internetezik, kösd a lelkére, hogy sose adjon meg magáról személyes adatokat
  • Ha egy kocsiban ülő idegen útbaigazítást, segítséget kér tőle, lépjen hátrébb, úgy mutassa meg az irányt.Játszátok el otthon a helyzetet!
  • Ha valaki megfogja, és magával húzza, kezdjen segítségért kiabálni, esetleg azt is üvöltheti, hogy ez az ember nem az apám, vagy nem az anyám. Erre biztos felfigyelnekaz arra járók.
Olvasd el ezt is!
Tovább olvasok
Melania Trump legtöbbet vitatott outfitjei

Nem szeretnék beállni a Melaniát keményen kritizálók sorába, de úgy gondolom, annyira sokszor választott nem helyénvaló öltözetet First Ladyként, hogy készítenem kellett ezekről egy összeállítást.

Minden, amit egy rossz kapcsolatban tanultam a jó kapcsolatról

A szerelem sosem elég. Nem elég hozzá, hogy boldogok legyünk. És ezt az igazságot kapcsolataink során tapasztaljuk meg.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem