A mai gyerekek már nem tudják leolvasni az analóg órát

analóg óra,óra,gyerek
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egyre több iskolában szerelnek fel digitális órákat az Egyesült Királyságban. Különösen a vizsgatermekben bizonyult problémának, hogy a tanulók képtelenek leolvasni az időt az analóg szerkezetekről, és így (mivel mobiltelefont nem használhatnak) nem tudják, mennyi idejük maradt hátra a vizsgákból.

„A mai generáció nem olyan ügyes a hagyományos órák leolvasásában, mint az idősebbek” – állítja a brit iskola- és kollégiumvezetők szövetségének (ASCL) helyettes főtitkára, Malcolm Trobe a The Telegraphnak.

Trobe szerint, aki korábban iskolaigazgatóként dolgozott, a vizsgázó diákoknak lehetőség szerint stresszmentes környezetre van szükségük, és a hagyományos óra fölöslegesen stresszeli őket.

Egy másik igazgató egy északnyugat-londoni középiskolából szintén elmondta a Telegraphnak, hogy akkor döntöttek ugyanígy, amikor vizsga közben „a diákok egy része nem tudta leolvasni az órát.”

Bár az analóg óra leolvasását tanítják az iskolában, sok gyerek egyszerűen nem sajátítja el ezt a tudást.

A mai gyerekek más kihívásokkal is kénytelenek szembesülni. Például 2018-ban egy brit gyerek-foglalkozásterapeuta arra figyelmeztetett, hogy a gyerekeknek egyre inkább nehezére esik helyesen megfogni a tollat és a ceruzát.

„Ahhoz, hogy megfogj egy ceruzát és mozgatni tudd azt, kifejlett finommotoros mozgásra van szükség. A gyerekeknek minden nap kell a lehetőség, hogy kifejlessze ezeket a készségeket” – mondta Sally Payne, majd így folytatta:

Könnyebb egy iPadet adni a gyerek kezébe, mint arra bátorítani, hogy építőkockával játsszon, ollóval vágjon vagy ragasztgasson. Emiatt nem épülnek ki a ceruzafogáshoz szükséges alapok.


Híres gyerekek első napja iskolában, óvodában – nézegess cuki Instagram-fotókat!

Nézd meg a galériánkat> 20 kép
Híres gyerekek első napja az iskolában, óvodában – nézegess elképesztően cuki instagram-fotókat!
Tovább olvasok
Melania Trump legtöbbet vitatott outfitjei

Nem szeretnék beállni a Melaniát keményen kritizálók sorába, de úgy gondolom, annyira sokszor választott nem helyénvaló öltözetet First Ladyként, hogy készítenem kellett ezekről egy összeállítást.

Minden, amit egy rossz kapcsolatban tanultam a jó kapcsolatról

A szerelem sosem elég. Nem elég hozzá, hogy boldogok legyünk. És ezt az igazságot kapcsolataink során tapasztaljuk meg.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem