Gyerekbarát zenék, amik nem mennek az agyadra vezetés közben

gyerek,szülő,család,zene,autózás,zeneajánló Forrás: GettyImages
Ha te is sokat autózol a gyerekekkel, bizonyára pontosan tudod, mennyire nem mindegy, hogyan telik ez az idő; és hogy mit hallgattok a kocsiban. A kicsik végeláthatatlan veszekedését, vagy esetleg olyan zenéket, amiktől a te hajad sem áll az égnek és ők is élvezni tudják.

...valahol félúton a trash metál és a gyermekmondókák között.

8 tipp, mivel érdemes próbálkozni

1. A hatvanas évek egyik legsikeresebb folklórtriójának zenéjét máig sokan ismerik és szeretik. Peter, Paul and Mary, olyan hatalmas slágereket adott a világnak, mint Bob Dylan Blowin’ in the Wind című slágere, vagy a Lemon Tree, és a Puff the Magic Dragon; utóbbit hazánkban a 100 Folk Celsius vitt hatalmas sikerre Paff a bűvös sárkány címmel. A kisebbeket biztosan magával ragadja a kedves dallamvilág.

2. A gyerekek már nyűgösek, fáradtak, az ágyban lenne a helyük. A gond csak az, hogy még több kilométernyi autózás vár rátok, mire hazaértek. „Varázsolj” nekik Carly Simon Into White című albumjáról – például az Oh! Susanna! vagy a You Are My Sunshine és a Blackbird című dalokkal – a kicsik garantáltan elpillednek a hátsó ülésen.

3.A soul zene legnagyobb alakjának tartott Sam Cooke zenéjén olyan olyan előadók „nőttek fel”, mint például Aretha Franklin, James Brown, vagy Stevie Wonder, hogy csak néhány nevet említsünk a legnagyobbak közül; slágereit nemzedékek dolgozták fel. Miért is ne tetszhetne a te gyerekeidnek is? Egy próbát biztosan megér.

4. Egy Kids Bop korong a lejátszóba, és máris gyerekbaráttá varázsoltad napjaink legnagyobb slágereit. A népszerű dallamok tinik tolmácsolásában csendülnek fel; még az is elképzelhető, hogy ezt hallgatva „megnősz” a kiskamaszod szemében.

5. Egy Beatles album szinte biztosan remek hangulatot varázsol az autóban. Gondolj csak bele, ahogyan a dugóban araszolva a Here comes the sun-t éneklitek teli torokból a gyerekekkel; máris mindenkinek vidámabban telik az idő.

6. Simon & Garfunkel fülbemászó dalaival is bátran próbálkozhatsz. Nehéz egy konkrét albumot kiválasztani, de talán érdemes a duó ötödik és egyben utolsó, hatalmas sikereket elért Bridge Over Troubled Water című nagylemezével kísérletezned.

7. Még az is lehet, hogy a fiad kijelenti, dobolni akar; miután a kocsiban együtt vertétek a tamtamot a We Will Rock You-ra. A kislányod pedig pedig azonnal a háromkerekű bringáját követeli a Bicycle Race hallatán, miközben te a visszapillantó tükörbe pislogva párás tekintettel harsogod Freddiékkel a We are the Champions sorait. Egy biztos, a Queen zseniális zenéje nem korhatáros, és senkinek sem „fájhat”.

8. Olyan neves színészek, mint Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, vagy Scarlett Johansson kölcsönözték a hangjukat a nagysikerű Sing (Énekelj!) című, egész estés, animációs produkció kedves kis állatfiguráinak. A filmben – ami egy állat-énekversenyről szól, amit azért rendeznek, hogy megmentsenek egy színházat a bezárástól - több mint 85 klasszikus dal csendül fel különböző művészektől, köztük egy eredeti dal is Stevie Wondertől és Ariana Grandétól. Ha a gyerkőceid imádták nézni, az ott hallott zenéket megpróbálhatod eredetiben is hallgatni velük.