Zenész szeretnél lenni, kisfiam? Nem nyert, arra is képesek a robotok!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A John Oliver show az HBO egyik gyöngyszeme, ott láttuk ezt a bejátszást, melyben gyerekeket kérdeztek arról, hogy milyen foglalkozást választanának, s vajon tartanak-e a robot munkás konkurrenciától. És ebből valami nagyon vicces végeredmény sült ki.

Gondolkoztál már azon, milyen foglalkozásokat vehetnek át legegyszerűbben robotok? És milyen munkák során nem helyettesítheti egy gép az embert? A fanyar humoráról híres tévésztár, John Oliver ezeket a kérdéseket járta körül 5-6 éves korú gyerekekkel társalogva. Az automatizáció nem áll meg, fel kell készítenünk az ifjúságot arra, hogy sokkal rugalmasabban kezeljék a pályaválasztást, mint mi tettük – állítja Oliver a videó felkonfjában. A műsorvezető aztán arról faggatta a gyerekeket, milyen karriert szánnak magunknak. Feltaláló, ápolónő, zenész, balerina, divattervező, illetve olyan személy, aki tűzbe hozza az embereket – hangzottak a válaszok. Aztán Oliver azt kérdezte, aggódnak-e hogy a robotok elhappolhatják előlük a munkát. A nemleges válaszra cinikusan reagált: hát pedig hosszú távon nem ártana számolni ezzel. A showman a továbbiakban is kitartóan zrikálta a srácokat, habár a végén ő is megkapta a magáét, mikor az egyik kislánynál rákérdezett vajon a helyére léphetne-e egy robot a műsorgyártásban....

Egy kis ízelítő a gyerekek és a műsorvezető párbeszédéből:

Mondj néhány munkát, és elmondom, hogy szerintem egy robot képes-e azt csinálni, vagy sem, oké?

Rendőr!

A robot ezt simán megcsinálja, erről szól a Robotzsaru.

Tűzoltó

Robot tömlővel, igaz?

Valószínűleg nagyon rossz lenne egy kosárlabdázó robot!

A robotok kifejezetten jól tudnak kosarazni!

Én határozottan gyorsabb vagyok, mint egy robot - állítja az egyik kissrác.

Csak hogy tud, határozottan nem vagy az - vágja rá a showman.

Az egész persze arra megy ki, hogy felhívják a nézők (és a gyerekek) figyelmét: a jövőben az önálló gondolkodás, a kreativ problémamegoldás és az innovációs szellem a nyerő, a nem rutinszerű feladatvégzés, valamint a fejlett szociális érzék. Ezekben érdemes gondolkodnia mindenkinek, aki nem akar magának robot vetélytársakat. Az a rész, amikor mindezt nyelvtörő kifejezések formájában a kicsik szájába adja Oliver, különösen szórakoztató.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! A fehér kincset rejtő doboz

Ha további vicces gyerekszövegeket szeretnél olvasni, nézd meg ezt a galériát is:

Nézd meg a galériánkat> 11 kép
11 gyerek, akinek tényleg semmi sem szent
Tovább olvasok
Melania Trump legtöbbet vitatott outfitjei

Nem szeretnék beállni a Melaniát keményen kritizálók sorába, de úgy gondolom, annyira sokszor választott nem helyénvaló öltözetet First Ladyként, hogy készítenem kellett ezekről egy összeállítást.

Minden, amit egy rossz kapcsolatban tanultam a jó kapcsolatról

A szerelem sosem elég. Nem elég hozzá, hogy boldogok legyünk. És ezt az igazságot kapcsolataink során tapasztaljuk meg.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem