Mit kezdj a gyerekeddel, ha retteg a halloweentől: 8 tipp

Borítókép: Mit kezdj a gyerekeddel, ha retteg a halloweentől: 8 tipp Forrás: Getty Images
Akár ünneplitek, akár nem, ezek a tippek hasznosak lehetnek, hiszen halloween tájékán sokszor akkor is belebotlik az ember egy-egy élőhalottba (kávézóban, utcán), ha nem akar.

A halloweenről, illetve annak magyarországi térhódításáról megoszlanak a vélemények. Mi az Éva szerkesztőségében sem értünk teljesen egyet ebben a kérdésben: van közülünk, aki szereti, van, aki nem szereti a halloweent. De egy dologban mindenképp hasznos ünnep: segít megtanítani a gyerekeket arra, hogy egészségesen kezeljék a félelmeiket, éspedig biztonságos körülmények közt.

A világ tele van ijesztő jelenségekkel, és a tévében sorjázó természeti katasztrófák, az utcákon sétáló gyanús alakok, a vicsorogva ugató kutyák, a szigorú óvónéni által kilátásba helyezett büntetések mind-mind olyan tényezők, amiktől okkal lehet félni. A halloweeni papírmasé halálfejek, műanyag pókhálók, félarcosra festett zombik azonban nem ilyenek. Mert nem igaziak. A kérdés, hogy ezt a gyerek is érti-e. Ijesztőek lehetnek a huhogások, a fedezékből előtörő kísértetek, sőt, számtalan gyerek egyszerűen a sötétben is fél. Szóval nekünk, felnőtteknek kell tudnunk – akik pedig sajnos (vagy szerencsére) gyerekként még nemigen ünnepeltük a halloweent –, hogy mi az, ami a gyerekünknek már túl sok, és nekünk kell felkészítenünk őt erre a furán hátborzongató ünnepre. Nézzük, hogyan: